Categorii
Auto Tutoriale

Activare Google Earth cu date de pe SIM pe Audi A4

În mod normal dacă încercați să activați Google Earth View o să vă ceară să vă logați în contul de Audi Connect. Audi Connect facilitează accesul la mai multe servicii, cum ar fi starea vremii, actualizări automate pentru harta navigației, știri online, prețuri carburant și așa mai departe (lista completă o găsiți aici), dar abonamentul la Audi Connect costă și acest articol se adresează celor ce nu au nevoie de toate serviciile și vor să scape de Audi Connect din MMI 🙂

Am citit că unele persoane au primit Audi Connect gratuit în primii 3 ani de la achiziția mașinii. Nu știu dacă a fost vreo ofertă a unor dealeri sau așa oferea Audi la toate masinile cândva, cert este că mie îmi spunea ca am licența expirată, chiar dacă atunci când am luat mașina am putut să mă loghez și să fac update la hartă, fara să am vreun SIM de-al meu în torpedou.

Tarifele pentru Audi Connect diferă de la țară, la țară. De exemplu în SUA costă undeva la 99$ / 6 luni pentru 5GB trafic și in UK văzusem un cost de 20lire / lună. Încă nu am primit răspuns de la reprezentanță cu prețurile din Romania, o să actualizez pe viitor.

Mi-a placut ideea a avea Google Earth View pe harta navigației. Am săpat un pic în direcția asta și descoperit cum se face. Am făcut modificarea pe A4 B9, dar sigur merge și pe alte modele din aceeași generație.

Cum activezi Google Earth View?

În primul rând ar trebui să aveți un SIM introdus în unitatea din torpedou și să vă asigurați că aveți opțiune cu internet activă. Atenție, SIM-ul este unul mare, normal. Nu introduceți mini sau nano SIM.

Procedura codare

Pentru ca harta să folosească datele celulare de pe cartela din torpedou, fără să avem nevoie de abonament, trebuie dezactivat Audi Connect din MMI, iar mai jos aveți procedurile pentru VCDS și OBDeleven.

Codare cu VCDS

Intrați în modulul 5FAdaptation 10 – în câmpul de Search scrieți remote – selectați canalul remote_hmi – setați pe OFF – după care Do it! . În mod normal acest canal ar trebui să aibe valoarea ON când intrați prima dată pe el.

Codare cu OBDeleven

Intrați pe modulul 5F după care mergeți pe Adaptation, căutați în bara de search de sus „Vehicle configuration„, intrați și căutați „Remote HMI„. Comutați pe OFF și salvați.

Ce este OBDeleven și cum m-a făcut să renunț ușor ușor la VCDS, citiți în articolul de aici.

După ce ați făcut această modificare, este necesar să dați reset la MMI, apăsând butonul mare din mijloc de pe consola centrală, în același timp cu NAV/MAP și RADIO. Țineți toate 3 butoanele apăsate câteva secunde, după care eliberați-le. Navigația o să repornească și apoi puteți intra pe MAP la Settings și să setați Google Earth view. În colțul din dreapta jos, sub logoul Google, o să apară un loading bar, durează puțin până își încarcă harta.

Ce SIM folosesc și cât trafic de internet consumă Google Earth

Folosesc o cartelă de la Digi cu o opțiunea de 2 Euro, valabilă 3 luni de zile ce are 2GB de internet trafic inclus. Având în vedere că în 3 luni de zile am consumat aproape 1GB de trafic cu harta, consider că este cea mai convenabilă opțiune. Plus că am Wifi în mașină pentru musafiri 🙂 Mi se pare util dacă ai copii și ai tablete ce necesită conexiune la net.

Pentru a vedea exact cât internet consumați într-o anumită perioadă de timp, puteți reseta Data usage meter din setări. Aveți mai jos procedura:

Sper să vă folosească indicațiile mele, nu uitati să dați subscribe pe Youtube și un Like pe Facebook.

Dacă aveți întrebări le aștept în comentarii! 🙂

Articole aleatorii din aceeași categorie:

40 de răspunsuri la “Activare Google Earth cu date de pe SIM pe Audi A4”

Hello, first and foremost thank you for all the tutorials. I have one doubt. Since Google earth is no longer available, from what MMI software version are the Google earth maps no longer available ? Do I need to downgrade the MMI version ? I have a A4 B9 MY2019 pre facelift with virtual cockpit

Dețin un a4 an 2022. Are pregătire navigație, dar afișează mesajul: pentru acest auto nu a fost achiziționata licența. Ma puteți ajuta cu un sfat? Mulțumesc anticipat!

Salut,

Mulțumesc pentru munca pe care o faci. Este o mare bucurie să beneficiezi de asemenea informații prețioase în limba română.

Dețin un A4 Quattro B9 de șase luni, achiziționat la mâna a doua din germania, și de două luni stau în torpedou cu un sim de date, de la Digi, pe care nu îl pot activa.

Nu știi cumva cum l-aș putea activa, te rog?

Mersi.

Saalut! Multumesc! In ce sens nu il poti activa? Introdu-l intr-un telefon intai și după ce te asiguri ca ai semnal pe el, il bagi in torpedou la masina.

Salut! Ești cel mai tare în A4! Am întâmpinat și eu o problema. Am un A4 B9 2016. Pornesc caldura, merge față, parbriz,picioare, dar în spate baga rece cum e afară (sub scaune și la cotiera spate). De la ce poate să fie treaba asta? Dacă mă duc la Mecanic mi-o demontează toată. Mulțumesc frumos.

Salut! Daca anulez Audi Connect, voi mai avea control de la distanta a masinii (pornesti caldura, descui, incui etc)? Intreb pentru ca inca am abonament activ la Audi Connect.

Buna Bogdan, pot aplica tehnica de „hacking” descrisa in videoclipul tau de pe Youtube si pentru navigatia MMI Plus de pe Audi-ul meu Q7 din 2015, ca sa pot vedea ulterior hartile Google? Dar despre update harti prin SD -Card, sau USB, ce poti sa-mi spui? Sa zicem ca vreau sa updatez aceasta harta in iunie 2021, cum procedez? Si ultima acum: fuctioneaza in Germania sa zicem, harta Google Maps (fara sa fac trickul explicat de tine), daca am un card SIM cu roaming de date, sau trebuie sa cumpar un SIM de date de la un operator german? Multumesc!

Salut! Din păcate hartile Google Earth nu o sa mai functioneze pe modelele de dinainte de 2020 cu acest hack sau chiar cu un abonament pt Audi Connect. Sunt niște baietii care se ocupa cu actualizari harti și au descoperit ei alt hack pentru a le face functionale. Caută discutii pe grupul de A4 B9 România: https://www.facebook.com/groups/910614529282323

Salut, si multumim pt informaiile utile. Am un S5 din 2017, cumparat de la reprezentanta din Ingolstat in martie 2020. A venit cu 3 ani garantile pe care am extins-o inca un an de la audi si inca 1 an cu ajutorul baietilor de la CarCloud (prin care am si cumparat-o, si pe care ii recomand cu caldura) printr-un serviciu al carui nume imi scapa momentan. A venit cu toate frumusetile activate, inclusiv Google Earth pana in toamna 2020. Din pacate din decembrie 2020 nu imi mai functioneaza Google Earth, am intrat sa cumpar licenta dar imi spune ca o am activata, am intrebat la reprezentanta si mi-au spus ca Audi nu au prelungit parteneriatul cu Google pt Romania. Exista o posibilitate de a reactiva Google Earth? Era una din cele mai frumoase optiuni ale masinii (din punctul meu de vedere). Multumesc pt orice informatie!

Teoretic Google Earth nu mai poate fi activat pe baza de licență, dar sunt niște băieți care au reușit să-l „hackărească” 🙂 Vezi pe grupul de A4 B9 România pe facebook.

Salut,

Am observat ca harta Google Earth descarcata in MMi nu este actuala (am folosit in paralel Google Earth pe telefon).
A mai intampinat cineva aceasta problema?

Multumesc.

Este nevoie sa avem permanent cardul sim in torpedou sau doar pe timpul activarii? Hartile Google merg si offline sau doar cu conexiune la internet? Mulțumesc

SIM-ul trebuie să stea in torpedou in permanenta. E același principiu ca la telefon. Hartile merg doar cu conexiune la internet, dar face o scanare pe o zona mai mare și dacă pierzi semnalul 10-20-30km tot o să ai harta ok.

Without Audi connect you can’t update maps online. You need to update them with an SD card or USB. I didn’t update them.

Hi Bogdan. You are a great.
I have just unlocked google earth on my AUDI A4 B9, but I would like to mirror the mobile phone on the MMI PLUS. Do you know how to do it?
Thanks and greetings from Italy

Salut,

Merge hotspot , wifi si din casa!

Dar am o intrebare dificila!
La masina am un singur port USB, se poate activa apple carplay?
Am MMI PLUS CU ECRAN MARE!
A mers google o zi si gata!
Multumesc!

Trebuie schimbat modulul din cotiera și activat carplay. Se activeaza doar cu un cod de la reprezentanță, e ca și cum ti-ai cumpăra licenta de Windows. Costa in jur de 300 Euro parcă.

Da, între timp am aflat că se poate și prin hotspot 🙂 Parerea mea e ca este mai incomod cu hotspot, dar fiecare face cum crede.

Salut,
Putin of topic dar am un scartait in partea stanga pe stalpul unde este centura de siguranta.
Teai intalnic cu aceasta problema?

Eu am observat că se atinge protecția de plastic de la centură, din partea de jos, de scaun și zdrăngăne. O să-i lipesc o bucată de catifea sau ceva asemănător.

Salutare! Mi am activat google earth cu obd. Ai idee de ce revine in modul standard harta dupa ce opresc masina? Trebuie sa setez google earth de fiecare data cand pornesc masina? Multumesc!

S-au mai plans și altii de problema asta. Pana la urma ii vine mintea la cap și sta numai pe Google Earth. Nu am o explicatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *