Categorii
Auto

Impresii după test drive cu noul Touareg

Long story short, eu și cu Oscar ne-am căpătat cu un test drive de 24h cu ultimul model de Touareg, primit ca premiu de la Apan Automobile Volkswagen în cadrul evenimentului Bloggers Arena Galați ediția cu numărul 7 și în cele ce urmează, îmi voi spune părerea sinceră despre noul Touareg.

Noul Touareg = PANZER

Mai știți codul acela de la GTA care făcea să pice din cer un tanc? Ei cam așa ne-am simțit noi imediat după ce am luat mașina de la reprezentanță, ca și cum am aveam un tanc pe mână. Mașina asta este imensă, din toate punctele de vedere. Este lată cât un autobuz și uneori te simți claustrofobic printre străduțe sau la drum lung pe un drum mai îngust. Nu pe bune, uită-te cât e:

Partea mișto e că până pe la 40km/h virează și cu roțile din spate, asta dacă este dotată cu pachetul Dinamic 2 „Professional” ce include și suspensia pneumatică. Suspensie ce n-ar trebui să lipsească de pe niciun Touareg în opinia mea. O poți coborî de pe consola centrală sau din portbagaj dacă ai ceva bagaje de încărcat, până aproape de sol, mai ceva să intre jantele de 20″ în aripă.

Mașina testată de noi era dotată cu pachetul R line ce o făcea să pară mai sportivă, iar farurile LED Matrix au completat perfect acest aspect furios. Emblema de R Line s-a regăsit și pe scaunele cu masaj lombar, încălzite și ventilate. Am luat la rând toate modurile de masare, de la bătăi, vitalizare și până la arcuire umeri. E o opțiune mișto pentru drum lung, mai pune sângele în mișcare.

Când ne-am urcat prima dată în mașină am întrebat unde băgăm coaxialul să prindem PROTV. N-ai cum să nu observi cele două „televizoare” de peste 30cm fiecare. Ușor mătuite, nu sunt un magnet de amprente precum mă așteptam. Grafica are butoane mari și este ușor de utilizat, dar să-ți iei o săptămână de concediu să înveți fiecare secțiune din Infotainment. Noi ne-am prins greu cum să găsim consumul mixt, iar de schimbat postul radio…noroc de comenzile de pe volan. Nu zic că nu e mișto, doar că trebuie să cunoști foarte bine toată interfața, altfel ești foarte distras la drum și chiar dacă mașina are nenumărate sisteme de siguranță, inclusiv night vision și frânare de urgență, n-ar trebui să-ți iei ochii de la drum să umbli la climă de exemplu. Au cam exagerat cu ecranele. Părerea mea.

Noi am condus varianta V6 TDI de 286CP, cutie automată cu 8 trepte și consumul mixt pe 200 km a fost cam de 10L / 100km. Vreo 50km în oraș, restul în afară. Nu am mers la consum, pe mici porțiuni chiar am tras de caii aceia să vedem ce pot. Cred că la un mers lejer poti să scoți un 8L/100km consum, dar dacă te gândești la consum când îți iei mașina asta…nu ți-o lua.

Dotările ce mi-au atras atenția

  1. Direcția spate și suspensia pnemuatică ar fi prima opțiune pe care aș bifa-o dacă mi-aș configura mașina asta. Am întors Touaregul în parcare ca pe un Golf grație direcției spate.
  2. Night Vision. Chiar dacă alegi farurile LED Matrix, camera cu night vision îți oferă un plus de siguranță noaptea, mai ales la viteze ridicate.
  3. Scaunele cu masaj și ventilație. Merită toți banii, mai exact 1209 Euro.
  4. Portiere cu soft close. Ușile sunt foarte mari și de cele mai multe ori nu am închis ușa din prima. Nu știu dacă de frică să nu o trântesc sau pentru că e grea, dar cert e că sistemul soft close se ocupă să închidă ușa pentru tine și e mișto să nu o mai deschizi iar ca să o închizi. 578 Euro opțiunea. Chilipir.

Puținele lucruri ce nu mi-au plăcut

  1. Volanul putea fi un pic mai mare. Este ergonom și are toate comenzile bine așezate, dar când m-am așezat la volan am avut impresia că este foarte mic comparativ cu bordul mașinii.
  2. La cât de mare este, cred că ar trebui să fie în standard sistemul de side assist, pentru că riști să dai peste alții mai mici în trafic 🙂
  3. Mi-ar fi plăcut ca măcar butoanele pentru climatizare să nu fie amplasate pe ecranul digital. Am văzut că este opțiunea aceasta pe Touareg, dar probabil în pachetul de bază ce nu include Infotainment Premium. O combinație între cele 2 ar fi fost ideală în opinia mea.
Sursă imagine

Cui cred că se adresează noul Touareg

Cum prețul de plecare este pe undeva pe la 45.000 Euro, consider că se adresează persoanelor trecute de prima tinerețe, care sunt deja așezate la casa lor și care conduc un business.

Nu o văd ca pe o mașină pentru tineret. Este prea mare. Mult prea mare. Te simți în siguranță în ea și ai impresia că poți să treci peste orice, dar chiar și cu direcția spate, nu este o mașină de oraș. Este o mașină de alergat la drum lung, de plecat la fermă pe deal, de urcat în vârf de munte, de cărat, de tractat, de orice, numai nu o plimba prin oraș că e ca și cum ți-ai lua ultimul iPhone ca să dai bip.

Dacă vreți să testați sau chiar să vă cumpărați noul Touareg, apelați cu încredere la Apan Automobile Volkswagen.

Înainte să plecăm pe traseu, am agățat câteva camere prin mașină și a ieșit materialul de mai jos. Vizionare plăcută 🙂

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *