Categorii
Auto Tutoriale

Reparație torpedou Audi A3 8P

Video la finalul articolului

O problemă des întâlnită la Audi A3 și A4 este să se rupă balamalele torpedoului. Se rup din cauză că pistonașul ce ar trebui să controleze deschiderea torpedoului, nu este lubrifiat periodic și avem tendința să forțăm torpedoul când îl deschidem.

Aveam de ceva timp o balama ruptă și când s-a rupt și a doua m-am gândit inițial să schimb torpedoul. Se găsește cam pe la 250-300lei în dezmembrări. I-am mai dat totuși o șansă când am descoperit pe Ebay niște cleme de metal special concepute pentru a-l repara. Costă undeva la 22lei, le-am luat de aici și au venit în 7zile din UK. Am văzut că se găsesc și pe Aliexpress, pentru A3 și pentru A4.

Pentru a demonta torpedoul de pe mașină aveți nevoie de o cheie tubulară de 8mm. Acesta este prins în 6 șuruburi, cum le-am marcat în pozele de mai jos. Grijă să scoateți mufa pentru iluminarea torpedoului.

După ce îl dați jos, trebuie să detașați pistonașul din dreapta torpedoului, scoțându-i nitul de plastic și mufa de plastic. După care se rotește și o să iasă foarte ușor. Eu i-am făcut o gaură cu bormașina fix în capăt pentru a-l lubrifia cu un spray de uns lanțul la bicicletă 🙂 Am acoperit ulterior acea gaură cu silicon topit.

Ușa torpedoului este prinsă în 2 nituri de metal ce pot fi scoase folosind o tija subțire de metal sau un cui subțire și lung, care se bate din interiorul torpedoului prin cele 2 găuri ce se află în dreptul niturilor.

După ce scoateți ușa, aveți spațiu suficient pentru a lucra. Dacă balamalele sunt rupte de tot, recomand să le lipiți cu Picătura, doar pentru a le fixa pe poziția corectă, după care montați clemele de metal. Atenție! Trebuie luat puțin din plasticul torpedouluu pentru a încăpea balamaua cu noua clema de metal. Vedeți poze.

Montați ușa înapoi, bateți niturile de metal, puneți pistonașul lubrifiat înapoi, mufa în pistonaș și montați-l pe mașină. Aceleași indicații le găsiți și în format video mai jos:

Sper că ți-au fost de ajutor indicațiile mele și dacă vrei să-mi susții blogul, orice donație este binevenită 🙂 Mulțumesc!
Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *