Categorii
Auto Tutoriale

Retrofit Auto Hold Audi A4 B9

Available also in English

Ce este Auto Hold?

Auto Hold este funcția ce împiedică mașina să se miște singură atunci când nu ținem piciorul pe frână. Dacă oprim mașina în trafic, auto hold-ul menține presiunea de frânare aplicată ultima dată și putem lua piciorul de pe frână. Dacă oprim într-o pantă și trebuie să staționăm acolo din diverse motive, la fel, putem lua piciorul de pe frână, plus că ajută la plecare, mașina nu se va duce înapoi.

Având în vedere că mașina mea nu avea această funcție și cum retrofitul nu este deloc scump, m-am hotărât să-l fac și să documentez totul pentru alții ce vor să-și monteze singuri Auto Hold.

Cost proiect: Depinde la ce preț găsiți butonul și dacă vă faceți singuri cablajul sau nu. Poate oscila între 70RON și 300RON. Pe mine m-a costat 80RON, cu ceva fire cumpărate.

Timp de montare: 3-4 ore

Poză de încurajare: 🙂

Necesar:

 • Buton Auto Hold, cod OEM: 4M1927143 B . Se potrivește și de la A5, Q7, Q5, din aceeași generație. Luat din dezmembrări, cu mufă și câțiva cm de cablu, 70 RON.
 • Cablaj buton Auto Hold. Îl găsiți pe Aliexpress, în caz că nu doriți să vi-l faceți singuri cum am făcut eu. Eu n-am mai așteptat să ajungă cablul din China, așa că am unul pe drum, de vânzare, dacă interesează pe cineva. 15$, cât am dat și eu pe el.
 • Cablu lițat, aproximativ 3m. Am folosit cablu dublu de 2mm.
 • Dacă vă cumpărați butonul fără mufa ce intră în el, mufa o găsiți după codul 8W0 971 636B
 • Pentru pinii ce intră în stâlpul mașinii, am folosit pini metalici dintr-o altă mufă ce o aveam, ca cei din poza de mai jos. Dacă nu aveți alții, îi puteți căuta pe original, cod 000979009EA. 2 Pini necesari.
 • Set torxuri, tubulare, spatulă plastic pentru demontare
 • Pistol de lipit, fludor, tub termocontractabil, bandă izoler
 • Multimetru
 • Interfață de codare, eu am folosit VCDS 17.1 și OBD11 pentru a șterge unele erori ce nu se ștergeau cu VCDS.

Conectarea firelor

Pe scurt, 2 fire se leagă la butonul de la frâna de mână, + și GND, iar 2 fire se leagă în conectorul T37 A și B din stâlpul mașinii, după cum urmează:

PIN 1 din Auto Hold în conectorul B (interior alb, cel din dreapta), la PIN 31

PIN 2 din Auto Hold se leagă de firul (maro) corespunzător PIN-ului 6 din butonul frânei de mână. Acesta este minusul.

PIN 3 din Auto Hold în conectorul A (interior negru, cel din mijloc), la PIN 17

PIN 4 din Auto Hold se leagă de firul (alb-roșu) corespunzător PIN-ului 5 sau 7 din butonul frânei de mână. Acesta este plusul. Verificați și vedeți unde aveți plus. Unii spun că pe PIN 5, dar la mine a fost pe PIN 7

Later edit: Am observat că butonul de Auto Hold este luminat tot timpul și nu se stinge ca celelalte când este încuiată mașina. Dau vina pe conectarea incorectă a PIN-ului de PLUS. O să mai desfac o dată și o să fac verificări, să mut PIN-ul 4 al butonului de AUTO HOLD pe PIN-ul 5 al butonului frânei de mână sau pe un PIN ce nu mai are plus după ce încui mașina.

Codarea prin VCDS

Vă recomand ca înainte să faceți orice codare, să faceți un backup al codării curente de pe mașina voastră. Să memorați undeva acel număr lung ce apare la Long Coding. După instalare, butonul de Auto Hold se codează astfel:

 • Modul 09, Long Coding, Byte 15, Bit 6, din 0 în 1
 • Modul 03, Long Coding, Byte 18, Bit 6 din 0 în 1
 • Modul 03, Long Codiny, Byte 30, Bit 1 din 0 în 1

Pentru indicații de demontare, vă rog să dați play la videoul de la sfârșitul articolului.

Recomandări

 • Deschideți o cerere de piesă pe pieseauto.ro și specificați că doriți butonul cu mufă și cablu, eventual atașați codul și o poză. O să primiți și oferte nesimțite de 300lei, dar eu am avut noroc și l-am luat cu 70 RON. Ca alternativă aveam Ebay și Allegro, undeva pe la 100 RON
 • Spatula de plastic m-a ajutat foarte mult la demontare, așa că nu începeți treaba fără ceva similar
 • Consola centrală trebuie să iasă cu totul, nu numai ornamentul de deasupra. Are multe clipsuri de metal care se lasă greu ieșite, așa că aveți răbdare și o spatulă rezistentă. Vezi video.
 • Dacă faceți singuri cablajul, notați ce culoare au firele pe care le duceți în stâlpul mașinii înainte de a monta la loc consola centrală.
 • Conectorii din stâlp au marcaj pe ei, A și B, vedeți poza de mai sus. Deci nu aveți cum să-i încurcați
 • Capacul de la siguranțe iese prin glisare în sus, după ce ați scos șurubul.
 • Plasticul de pe prag iese destul de greu și are multe cleme de metal pe care vă recomand să nu le pierdeți și cele care sar (că vor sări sigur) să le puneți la loc pe plastic.

Sper să vă fie de folos indicațiile. Nu uitați să dați un subscribe pe Youtube și un Like paginii mele de Facebook, dacă nu ați făcut-o deja 🙂 Dacă aveți întrebări lăsați-le în comentarii.

Dacă vreți să-mi susțineți blogul, orice donație este bine-venită 🙂
Articole aleatorii din aceeași categorie:

26 de răspunsuri la “Retrofit Auto Hold Audi A4 B9”

Hello, thank you for your great job, I bought two kits on a famous Chinese website (rear camera and auto hold).

I successfully installed auto hold today, did all the connections.

First coding was good : Stage 09 , Long coding, Byte 15 , Bit 6 , 0 to 1

But the two others, I get this error „(31) Function not available” with my 1st generation OBDeleven on Android :/

Stage 03 , Long coding, Byte 18 , Bit 6 0 to 1
Stage 03 , Long Coding, Byte 30 , Bit 1 0 to 1

Does you or anyone else faced this issue ?

The auto hold button has backlight working and when I click on it the red LED is lighting but doesn’t stay and of course Auto hold is not working.

Thank you for your help

Salut Bogdan,

M-am uitat aproape la toate videourile tale despre A4 B9 și am fost impresionat de toate detaliile pe care le menționezi! Am văzut că într-unul din videouri ai menționat cat ai dat pe mașina dar mi-a scăpat de unde ai cumparat-o. Ai putea sa îmi zici? La dotările pe care le ai tu tot ce găsesc eu mult peste prețul ce l-ai menționat.

Merci mult!

Salut! Mersi pentru aprecieri! Toata lumea ma întreabă de unde am luat-o și cum de am gasit-o la pretul asta. Este luată la licitație, m-a ajutat cineva cu procedura, nu stiu să-ți dau detalii. Diferenta e ca eu am cumparat-o acum 2 ani și jumatate când altele erau preturile la masini, in general. Piata a crescut cam cu 2000-3000E și da, nu mai găsești la aceeași bani, decat dacă ești dispus sa accepti o masina cu mult mai multi km.

Sal, incerc sa fac in Modul 3 in byte 18 bit 6 am doar optiunea de bifa… si daca pun bifa si dau activare zice ca “Function not available”
Idee care at fi problema?

Did you find the solution to your problem ?

Have same problem on those two codings :

Stage 03 , Long coding, Byte 18 , Bit 6 0 to 1
Stage 03 , Long Coding, Byte 30 , Bit 1 0 to 1

Thx! Mi-a fost lene sa mai scot iar plasticele. Nici acum nu l-am schimbat, dar nici n-am avut probleme 🙂

Salutare.
Daca instalez si activez auto hold pe o masina care are start/stop , functia de autohold va fi tine masina pe loc daca voi ua piciorul de pe frana?
Ma gandesc sa fac si eu acest retrofit dar nu stiu cum se vor impaca cele 2 sisteme.

Multam’ si numai bine din cauza mea!

Da, va tine masina pe loc când iei piciorul de pe frana. Asta este functionalitatea Auto Hold-ului. Start/stop-ul nu influenteaza.

Bună,

Știți dacă este posibil să faceți același lucru fără a instala butonul?
Dacă da, știți modificarea / setarea suplimentară pentru a activa asistența de așteptare tot timpul?

mulțumesc anticipat

Favel

Nu am incercat sa codez fara buton, dar nu văd de ce ati face retrofitul fara buton. Costa putin și chiar e util in anumite situatii când ai nevoie sa deblochezi autoholdul.

Salut, felicitari ptr tutorial! Foarte bun!
Confirm ca prin conectarea la pin-ul 5 al butonului franei de mana, butonul de Auto Hold este iluminat in paralel cu butonul franei de mana si nu ramane aprins dupa inchiderea masinii.

Buna ,frumos lucrat.
O intrebare, la această mașină se poate face retrofit la climă?
Să funcționeze doar in fața bizona
Este frumoasă comanda de la 3 zone..
Aștept un semn! Mulțumesc!

Salut. Orice retrofit se poate face dacă ai bani, răbdare și timp. Din ce m-am documentat este un retrofit costisitor și complicat, pe care nu cred că o să-l fac. Pe mine nu mă deranjează clima simplă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *