Stropitori parbriz tip perdea, pe Audi A4 și Audi A3

Stropitori parbriz tip perdea, pe Audi A4 și Audi A3

Din punctul meu de vedere, stropitorile tip perdea sunt mult mai potrivite în dotarea unei mașini, pentru că lichidul de parbriz este împrăștiat mai bine pe suprafața parbrizului și astfel ștergătoarele sunt mai eficiente. Astfel de stropitori sunt montate pe Golf, Jetta, Passat, dar cei de la Audi s-au zgârcit și au pus stropitori cu jeturi simple.

Am ales să montez stropitori găsite pe Aliexpress, după cod de VW, cod 2KD955986. Au costat în jur de 45lei, ajuns foarte repede, 2-3 săptămâni și s-au potrivit perfect, le-am montat în 5 minute. Vin cu mufă pentru încălzire, deci nu o să aveți probleme nici la iarnă. Arată cam așa:

Stropitorile pot fi cumpărate de aici

Atenție, pe Audi A3, înainte de 2005, la una dintre stropitori nu o să ajungă cablul pentru încălzire, pentru că este poziționat în partea opusă mufei și va trebui să prelungiți cablul. Stropitorile noi tip perdea sunt identice, nu există stropitoare de stânga sau de dreapta, așa că cel mai bine ar fi să verificați stropitorile voastre întâi. A3-ul meu este 2008 și s-au potrivit perfect, fără modificări la cabluri. Pentru A4 B8, la fel, treaba este simplă, totul plug&play.

Stropitorile au și un șurub de reglaj, vă recomand să le dați aproape la maxim în sus, ca să fie eficiente. Mai jos găsiți un scurt video cu montarea lor pe un A4 B8. Similar este și la A3. Dacă aveți întrebări, le aștept în comentarii 🙂

UPDATE: Pentru A4 B6/B7, trebuiesc montate și 2 adaptoare, cod 8E0955431 . Costă aproximativ 10lei/bucata.

Sper că ți-au fost de ajutor indicațiile mele și dacă vrei să-mi susții blogul, orice donație este binevenită 🙂 Mulțumesc!
49 Replies to “Stropitori parbriz tip perdea, pe Audi A4 și Audi A3”

Lasă un comentariu