Categorii
Auto

Stropitori parbriz tip perdea, pe Audi A4 și Audi A3

Din punctul meu de vedere, stropitorile tip perdea sunt mult mai potrivite în dotarea unei mașini, pentru că lichidul de parbriz este împrăștiat mai bine pe suprafața parbrizului și astfel ștergătoarele sunt mai eficiente. Astfel de stropitori sunt montate pe Golf, Jetta, Passat, dar cei de la Audi s-au zgârcit și au pus stropitori cu jeturi simple.

Am ales să montez stropitori găsite pe Aliexpress, după cod de VW, cod 2KD955986. Au costat în jur de 45lei, ajuns foarte repede, 2-3 săptămâni și s-au potrivit perfect, le-am montat în 5 minute. Vin cu mufă pentru încălzire, deci nu o să aveți probleme nici la iarnă. Arată cam așa:

Stropitorile pot fi cumpărate de aici

Atenție, pe Audi A3, înainte de 2005, la una dintre stropitori nu o să ajungă cablul pentru încălzire, pentru că este poziționat în partea opusă mufei și va trebui să prelungiți cablul. Stropitorile noi tip perdea sunt identice, nu există stropitoare de stânga sau de dreapta, așa că cel mai bine ar fi să verificați stropitorile voastre întâi. A3-ul meu este 2008 și s-au potrivit perfect, fără modificări la cabluri. Pentru A4 B8, la fel, treaba este simplă, totul plug&play.

Stropitorile au și un șurub de reglaj, vă recomand să le dați aproape la maxim în sus, ca să fie eficiente. Mai jos găsiți un scurt video cu montarea lor pe un A4 B8. Similar este și la A3. Dacă aveți întrebări, le aștept în comentarii 🙂

UPDATE: Pentru A4 B6/B7, trebuiesc montate și 2 adaptoare, cod 8E0955431 . Costă aproximativ 10lei/bucata.

Sper că ți-au fost de ajutor indicațiile mele și dacă vrei să-mi susții blogul, orice donație este binevenită 🙂 Mulțumesc!
Articole aleatorii din aceeași categorie:

54 de răspunsuri la “Stropitori parbriz tip perdea, pe Audi A4 și Audi A3”

Salut. Plăcuța aceea care culisează sus-jos, nu ar trebui să se rotescă puțin?
Eu am montat pe Q5 / 2009 și bate prea jos, în ștergătoare, orice aș face. Cred că dacă s-ar roti puțin, ar stropi mai sus.
Ar fi vreo soluție?
Mulțumesc.

Salut. Se pare ca merg, in sensul ca se pot monta. Dar stropesc tot parbrizul?
La mine bat prea jos, numai in stergatoare. Vad ca ai intrebat cu un an si 4 luni in urma, probabil ai gasit o solutie de atunci.

Salut,
Foarte bun aricol.
Am insa o problema: sti cumva de unde se pot comanda adaptoarele acelea mici: 8E0955431
Nu am gasit nici unde nici pe aliexpess nici pe site romanesc.
Multumesc

Salut. Multumesc. M-au mai intrebat si alte persoane. Eu cand nu gasesc o piesa pe cod, merg la un magazin de piese auto si le cauta baietii in cataloagele lor. Mi-au adus si cleme pentru banchete si multe prostii pe care nu le gaseam pe net. Incearca si tu la un magazin de piese auto.

Salut. Un distribuitor local nu este? Mi se pare mult sa astept livrearea de pe Aliexpress 3 saptamani. Ma gandesc ca poate a gasit cineva

Poti cauta pe codul original la piese auto, poate iti aduce pe comanda in cateva zile, dar pretul va fi sigur dublu sau chiar mai bine.

Salut. Nu am nicio cunoștiință cu A6 ca sa incerc, deci nu-ti pot garanta. Sincer ma asteptam sa fie din fabrica pe A6. S-au zgarcit tare astia de la Audi 🙂

Salut. N-am auzit sa fie tip perdea pentru luneta, dar nu prea ii vad sensul avand in vedere ca jetul se plimba odata cu stergatorul. Miscarea de rotatie imprastie jetul suficient de bine, chiar ma gandesc ca ar fi mult mai ineficient ceva tip perdea care ar arunca aiurea solutia de spalat.

Salut. Ar trebui să se potrivească, fiind din aceeaști generație și foarte asemănătoare, dar nu am montat pe A5 și nu aș putea să-ți garantez. Dacă îți permiți riscul, comandă-le și ne anunți și pe noi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.