Categorii
Auto

Zgomote ciudate la motor A4 B9 – Rezolvare

Dacă ai un zgomot ciudat la motorul și suni 3 prieteni care se pricep la mașini (pentru că toți avem cel puțin unul) ai mari șanse să primești 3 păreri diferite. Cam așa e și pe grupurile de facebook sau forumurile de specialitate, de aceea vin și eu în întâmpinarea celor ce ajung aici în căutarea unei soluții.

Mașina în cauză este un A4 B9 2.0TDI 150 CP cod motor DEUA.

Când am cumpărat mașina aveam un zgomot ciudat la motor. Am schimbat întâi cureaua de accesorii, întinzătorul, dar zgomotul nu a dispărut. S-a dovedit a fi pompa de apă pentru că odată cu schimbarea distribuției și a pompei de apă sunetul a dispărut, dar 7000km mai târziu iar aveam o „chițăială”. În plus, uneori când ajungeam în parcare sau la semafor, aveam o mică vibrație care dispărea dacă acceleram puțin. Ei bine, vinovată s-a dovedit a fi fulia de la alternator.

Am schimbat-o, am pus fulie INA, ca și cea existentă pe mașină. Dacă vreți să o schimbați singuri, aveți nevoie de o cheie de 16 pentru întinzătorul curelei de transmisie, scoateți cureaua, după care aveți nevoie de o cheie de fulie de alternator cu 33 zimți, un torx T50 sănătos (nu chinezării) și o cheie de 17 pentru a ține contră pe fulie.

Eu am dat jos și scutul de la motor pentru a-mi face loc mai mult să lucrez. Dacă vreți să-l dați jos, vedeți că are 20-30 șuruburi torx, în cruce și 2 șuruburi mari de 17. O nebunie.

Nu am făcut un tutorial cap-coadă pentru că sunt deja video-uri pe net cu așa ceva pentru A4 B8 și este similar. Doar am vrut să vă zic de ce m-am lovit eu, poate aveți și voi sunete similare și le puteți rezolva la fel.

Nu ezita să-mi lași întrebări în comentarii, răspund tuturor.

Articole aleatorii din aceeași categorie:

11 răspunsuri la “Zgomote ciudate la motor A4 B9 – Rezolvare”

Salut Bogdan,

Dupa ce ai schimbat fulia, a aparut iar zgomotul/vibratia cand se opreste masina? Il am si eu si am fost peste tot, iar nimeni nu ii da de cap.
Mor de cap cu vibratia aia.

Multumesc,
Vlad

Un zgomot ușor se aude iarna, uneori, dar nu a revenit cel al fuliei. Vibrația când opresti poate fi data de intinzatorul curelei de accesorii.

Salut.Am și eu un audi A4 B9 sline avant di 2017.Unde gasesc codul de culoare.Ca vreau sa comand vopsea pentru mici retușuri mici zgârieturi.

Salut! ai o eticheta in portbagaj in zona rotii de rezerva, cu toate codurile masinii. Sau discuta cu cineva să-ți decodeze seria de sasiu.

Salut detin un A4 B9 din 2017 cod motor DETA de 190 cp si atunci cand o acelerez sau ii dau kickdown in special in viteze 4 si 5 se aude un tacanit de la motor. Tot asa cand sta la relanti se aude un „chitait” din fata curelei de accesorii

Pai nu prea e normal. Mergi la un service bun. Nu prea am ce sa te sfatuiesc așa fara sa văd și fara sa aud masina. Chiar și așa, nu sunt mecanic 🙂 La mine s-a rezolvat prin schimbarea fuliei și a distributiei.

Temporar schimband fulia de la alternator. După o perioada a aparut iar un zgomot similar. Acum nu se mai aude. Cine mai intelege.. 🙂 Posibil sa fie și de la compresorul de AC.

Salut, am un zgomot asemanator la motor 2.0d, masina fiind a6 c7 2012. Zgomotul metalic dispare daca calc ambreajul. Zgomotul se aude in relanti foarte clar dar si daca plec de pe loc cu vit a1-a, deci cand nu e calcat ambreajul. Sunetul e de 6 luni, intre timp am schimbat ambreajul, volanta si distributia, dar sunetul a ramas, e deranjant ca sunetul motorului e dublat. Mecanicul spune ca nu crede ca sunetul vine de la fulia alternator, dar eu tot l as schimba pt siguranta si vazand video ul tau. Ce ma intereseaza daca mai sti, atunci cand se calca ambreajul daca sunetul disparea? Multumesc!

Ce ai tu nu are legătura cu fulia de la alternator. Fulia se invarte la fel fie ca ai calcat ambreiajul sau nu, atunci când ești pe loc. Suna a rulment de presiune de la ambreiaj. L-a schimbat și pe ăla?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.