Categorii
Auto

Zgomote ciudate la motor A4 B9 – Rezolvare

Dacă ai un zgomot ciudat la motorul și suni 3 prieteni care se pricep la mașini (pentru că toți avem cel puțin unul) ai mari șanse să primești 3 păreri diferite. Cam așa e și pe grupurile de facebook sau forumurile de specialitate, de aceea vin și eu în întâmpinarea celor ce ajung aici în căutarea unei soluții.

Mașina în cauză este un A4 B9 2.0TDI 150 CP cod motor DEUA.

Când am cumpărat mașina aveam un zgomot ciudat la motor. Am schimbat întâi cureaua de accesorii, întinzătorul, dar zgomotul nu a dispărut. S-a dovedit a fi pompa de apă pentru că odată cu schimbarea distribuției și a pompei de apă sunetul a dispărut, dar 7000km mai târziu iar aveam o „chițăială”. În plus, uneori când ajungeam în parcare sau la semafor, aveam o mică vibrație care dispărea dacă acceleram puțin. Ei bine, vinovată s-a dovedit a fi fulia de la alternator.

Am schimbat-o, am pus fulie INA, ca și cea existentă pe mașină. Dacă vreți să o schimbați singuri, aveți nevoie de o cheie de 16 pentru întinzătorul curelei de transmisie, scoateți cureaua, după care aveți nevoie de o cheie de fulie de alternator cu 33 zimți, un torx T50 sănătos (nu chinezării) și o cheie de 17 pentru a ține contră pe fulie.

Eu am dat jos și scutul de la motor pentru a-mi face loc mai mult să lucrez. Dacă vreți să-l dați jos, vedeți că are 20-30 șuruburi torx, în cruce și 2 șuruburi mari de 17. O nebunie.

Nu am făcut un tutorial cap-coadă pentru că sunt deja video-uri pe net cu așa ceva pentru A4 B8 și este similar. Doar am vrut să vă zic de ce m-am lovit eu, poate aveți și voi sunete similare și le puteți rezolva la fel.

Nu ezita să-mi lași întrebări în comentarii, răspund tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *