Categorii
Descoperim lumea

Cum a fost cu Campervan-ul? Mai mergem?

Cochetăm de câțiva ani cu ideea de a pleca cu autorulota și mă bucur că în sfârșit am avut parte de această experiență. O să vă povestesc pe scurt aventura noastră, iar dacă vreți să aflați totul despre campervan-ul ce ne-a fost partener de drum și casă în cele 7 zile de vacanță, citiți și acest articol.

După ce am studiat ofertele de pe piață am ales un campervan de la GoCamper și am făcut cel mai scurt plan de vacanță. Știam că vrem să vizităm atât muntele cât și marea în doar o săptămână. Atât. Chiar cu o noapte înainte am sucit tot planul din cauza vremii, dar când umbli cu „casa” după tine acest lucru nu mai este un impediment 🙂

Luni – Marți

Am ridicat campervan-ul undeva de pe lângă București și după o scurtă sesiune de cumpărături la un Kaufland, am tăiat-o spre munte, mai exact spre Plaiul Foii lângă Zărnești. Am trecut de multe ori pe la Zărnești și am făcut chiar și un teambuilding cu firma aici, dar în zona Plaiul Foii nu am ajuns niciodată și pot spune ca am descoperit o zonă neexploatată.

Zona este liniștită, curată și sunt doar câteva case de vacanță în ciuda lipsei utilităților. Dar nu-i condamn, parcă și eu mi-aș face acolo o căsuță. Priveliștea către Munții Piatra Craiului m-a cucerit și aș fi stat acolo toată săptămâna.

Chiar dacă este o zonă cu multe trasee turistice, noi am stat și am lenevit că doar eram acolo ca să ne relaxăm. Seara am încins grătarul și jocul de rummy ca ultimii pensionari ( no offence tata), iar ziua am admirat priveliștea.

Fiind cam singuri pe acolo am întrebat un localnic dacă sunt ceva animale sălbatice, dar am înțeles că urșii din zonă au fost mutați în rezervație la Zărnești, „doar lupi dacă au mai rămas ceva”, ca să-l citez pe nenea. Cert e că noi n-am avut probleme, dar nici nu am lăsat gunoiul în afara autorulotelor.

Miercuri

După 2 nopți de offcamping, rezervele de apă se cam duceau și trebuia să golim și rezervoarele de apă utilizată, așa că ne-am decis să mergem către un camping de pe lângă Sighișoară.

În drum am vizitat și localitatea Viscri, care mi-a dat impresia că e mult prea lăudată prin media față de realitatea ce te lovește când ajungi acolo. Ori aveam eu așteptări prea mari.. E interesant să treci o dată și să vezi biserica fortificată, dar mă așteptam ca totul să fie mai îngrijit, mai ..turistic. Probabil asta e și ideea, să păstreze locul cât mai autentic. Autenticitate ce te lovește de la intrarea în sat prin drumul pietruit și plin de gropi de rupi mașina 🙂

Spre seară am ajuns la campingul Curtea largă aflat la 12km de Sighișoara pe drumul ce duce spre Făgăraș. Condițiile foarte bune pentru rulotiști, am avut curent, loc de deversare, apă pentru a ne face plinul și dușuri curate cu apă caldă. Foarte frumos și liniștit. Nu eram decât noi în toată curtea acum, dar am înțeles că sunt perioade când campingul este plin de corturi și de cicliști care vin să-și antreneze gambele pe dealurile din zonă. Dacă aveți drum pe aici, recomand acest loc. Pentru o noapte am plătit 70lei/rulotă.

Joi

În dimineața zilei de joi am fost treziți de ploaie. Am făcut bagajele și am tăiat-o spre campingul de la Cheile Râșnoavei. Zic că am făcut bagajele pentru că așa e cu rulota. Mereu când te pui în mișcare trebuie să strângi și să aranjezi totul astfel încât să nu vină toate pe tine la prima frână 🙂 , dar te obișnuiești.

La campingul din Râșnov am mai fost și anul trecut cu cortul și am scris aici un articol, dar vă dați seama că dacă am revenit înseamnă că ne-am simțit bine. Nu era nimeni în camping și l-am găsit la fel cum l-am lăsat. Curat și cu toate condițiile. Aproape. Anul trecut fiind cu cortul nu ne-am dat seama de un mic incovenient și anume inexistența zonei de deversare a apei utilizate. Aia e, am apelat la canalizarea unei parcări pe autostradă pentru golire. În camping la Râșnov am plătit aproximativ 120lei/rulotă.

Am făcut nelipsitul grătar și fiindcă s-a lăsat răcoare și picura am intrat în rulota vecinilor. Ei au avut o rulota de 4 persoane și implicit era mai spațioasă în zona de servire a mesei.

Vineri – Sâmbătă – Duminică

Când pentru alții abia începea weekendul, pentru noi era deja a 5-a zi de vacanță și fiindcă ne propusesem să ajungem și la mare am strâns totul, iar 8 ore mai târziu eram pe plajă. Da, 8 ore de condus. Noroc că mare parte din drum a fost pe autostradă și noroc de pilotul automat.

Olimpul ne-a primit cu brațele deschise și cu o ploaie cum n-am mai văzut de mult. N-am fost niciodată la mare în extrasezon și nici nu știu când am văzut ultima oară o furtună la mare. Efectiv nu vedeai în larg, așa de tare turna cu găleata, dar fiind o ploaie torențială nu a ținut mult și am reușit să intrăm pe drumul din spatele complexului Novum by the Sea, drum ce ne-a dus la o plajă mai puțin cunoscută.

După o plimbare pe plajă și un piure cu piept de pui făcut în campervan, ne-am pus ceasul să sune pentru răsărit. Ratam sigur dacă nu mă trezea Adina: „răsaaareeeeeee”. În câteva minute am fost cu drona în mână ca să surprind câteva cadre memorabile și nu mă înjurați prea tare că le pun aici 🙂

Plaja încă nu era amenajată pentru sezon și în zonă erau foarte multe alge. Mirosul lor ne-a cam fugărit și am ales să ne bucurăm de ultima zi de vacanță în campingul S din Mamaia. Este amplasat chiar pe malul mării, foarte spațios și cu condiții bune, inclusiv restaurant, dar cred că administratorii camping-ului ar trebui să-și aleagă puțin clientela sau să țină în frâu petrecăreții cu manele și boxe care stau numai pe volum maxim. Exceptând acest mic inconvenient, ne-am simțit bine și mi-ar plăcea să revin într-una din căsuțele lor. Arătau foarte bine. Pentru accesul cu autorulota în camping și conectarea la curent am plătit aproximativ 89RON.

Ai zice că în luna Mai nu bate soarele așa tare, dar ne-am înroșit puțin la plajă, iar apa nu am testat-o decât până la genunchi 🙂 E foarte mare noua plajă din Mamaia, dar nisipul parcă a dispărut. Au adus numai scoici de pe fundul mării și nu mai e deloc nisipul fin de odinioară. Cel mai fin nisip l-am găsit anul trecut la Corbu. Superbă zona.

Duminică am plecat spre București unde am predat rulota și după o scurtă inspecție la interior & exterior am fost liberi să plecăm spre casă cu mașina noastră ce a stat o săptămână în condiții de siguranță în parcarea de la GoCamper.

Concluzii

Ne-a plăcut și sigur nu o să fie singura experiență de genul. Ce aș face diferit? Pentru o vacanță de o săptămână aș alege maxim 2 locații sau chiar o singură locație pentru 2-3 nopți. Am condus aproape 1500km și ne-am cam fugărit între destinații. Cele mai relaxante zile au fost primele 2 la Plaiul Foii.

Ce-aș mai face diferit? Aș încerca să-mi conving cât mai mulți prieteni și să plecăm într-o caravană de rulote pentru că sigur ar ieși distracție mare.

Campervan-ul a fost perfect pentru noi doi, dar dacă ai o familie mai mare îți recomand o autorulotă de 4 persoane. Ne-a ajuns aproximativ 3100RON închirierea autorulotei, dar poți citi mai multe despre campervan în articolul dedicat despre care ți-am spus și la început și pe care îl poți citi aici.

La final vă las un video cu aventura noastră de o săptămână prin țară cu campervan-ul. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să mi le lăsați în comentarii. Enjoy! 🙂

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *