Categorii
Evenimente

Au început jocurile Olimpice de Iarna de la Pyeongchang

Îmi plac sporturile de iarnă, schiez ocazional și în cursul anului abia aștept să vină iarna să mă uit pe Eurosport la turneele de sărituri cu skiurile. Anul acesta, am primit un bonus, jocurile olimpice de iarnă.

În 1924 aveau loc primele jocuri olimpice de iarnă în Chamonix, Franța, iar anul acesta au loc la Pyeongchang, Coreea de Sud, în perioada 9-25 februarie. Încă de pe 7 februarie s-au disputat unele probe de calificări, iar rezultatele live, la toate probele le puteți urmări aici. Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang cuprind 102 evenimente sportive, la 15 discipline din 7 sporturi.

Îmi place să văd că România participă la nu mai puțin de 8 discipline: biatlon, bob, sanie, patinaj viteză, schi fond, sărituri cu skiurile, ski alpin și skeleton. Componența fiecărei echipe poate fi văzută pe site-ul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Sursă poze

Din păcate România nu a strălucit niciodată la jocurile olimpice de iarnă, având o singură medalie în palmares, dar asta nu ne împiedică să le ținem pumnii conaționalilor noștri.

Diseară este ceremonia de deschidere de la ora 21.30 pe TVR1 și TVR HD, iar programul complet, cu probele și posturile TV unde pot fi urmărite îl găsiți aici.

Hai România!

Cam așa arată orașul Olimpic:

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *