În perioada 12-14 Mai va fi organizat un concurs de creativitate în domeniul IT, de către Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică de la Universitatea Dunărea de Jos în colaborare cu Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” din Galați și Casa Corpului Didactic Galați. Concursul poartă numele domnului profesor Severin Bumbaru, mentor și creator al învățământului gălățean de informatică și de calculatoare.
Concursul își propune să atragă participanți de toate vârstele. Vor exista provocări atât pentru studenți cât și pentru liceeni sau chiar elevi de gimnaziu, după cum urmează:
Echipe de maxim 3 studenți pot participa la competiția în format Hackathon ce va ține 48 ore și care va avea provocări precum:
- Programare Web și Baze de date
- Programare roboți și sisteme embedded
- Aplicații mobile de inteligență artificială
Liceenii sunt invitați să participe la categoriile de:
- Programare în C++ / C#, unde va fi nevoie realizarea unei aplicații în echipe de maxim 3 persoane.
- Web Design, unde realizarea unui site este provocarea lansată pentru echipa formată din maximum 3 membri.
Nu în ultimul rând, elevii vor fi provocați în competiția de Animații Scratch. Mai exact, realizarea unei animații în aplicația Scratch care să conțină personaje și decoruri.
Calendarul concursului arată în felul următor:
- 29 martie – 29 aprilie – Înscrierea participanților
- 10 mai 2021 – Finalizarea listei de participanți elevi și studenți
- 12 mai 2021 – Lansarea temelor pentru secțiunile dedicate studenților
- 12-14 mai 2021 – Desfășurarea concursului de creativitate în IT „Severin Bumbaru”
- 14-15 mai 2021 – Premierea participanților
- 13 mai 2021, ora 16:00 – Conferința online „Perspective IT în societatea cunoașterii” pentru cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar
Persoana ce se înscrie sau este înscrisă în competiție trebuie să fie înscrisă într-o formă de învățământ fie ea universitară sau preuniversitară. Fiecare participant/echipa va avea la dispoziție 15-20 min pentru a-și prezenta proiectul și încă 10-15 minute de converație cu juriul, dar mai multe detalii găsiți în regulamentul de pe site-ul concursului.
Dacă dorești să te implici ca și sponsor, trimite un mail la adresa: concurs.sbumbaru@ugal.ro . Niciodată nu sunt prea mulți sponsori 🙂
Personal mă bucur să văd că există astfel de inițiative la nivel local și Universitatea se gândește cum să atragă viitoarele talente încă de pe băncile școlii gimnaziale. Cât despre liceeni și studenți, e bine să-i ținem „în priză” și să-i provocăm cu astfel de evenimente. Este necesar să-i facem să rămână în Galați și după terminarea studiilor.
Ce mai aștepți? Înscrie-te sau înscrie-ți copilul pentru că ne pregătim de un viitor în care programarea va fi indispensabilă în toate domeniile!