Categorii
Evenimente

Ecotic încurajează Gălățenii să recicleze

Sunt puțin sceptic când vine vorba de reciclare, deoarece n-am văzut nicio stație de sortare a deșeurilor menajere, dar ori de câte ori dau de un coș de gunoi ce are marcaje pentru hârtie, plastic, sticlă, etc, încerc să respect marcajele cu speranța că undeva, cineva, reciclează.

Am aflat că România în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, numite și DEEE, până în anul 2020, adică în curând. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației, de aceea m-am gândit și eu să vă scriu.

Ecotic este o organizație fondată prin 2006, ce gestionează deșeurile din echipamentele electrice și electronice în numele a peste 600 de producători și importatori. Ei asigură și supervizează întregul proces: de la preluarea, transportul și dezmembrarea echipamentelor, urmată de reciclarea acestora, astfel încât, la final, acestea să nu mai reprezinte un pericol pentru mediu și pentru populație. De-a lungul activității ei se laudă că au procesat peste 113.000 tone de aparatură electronică. Which is huge!

Reciclarea echipamentelor electronice în Galați

În cadrul campaniei naționale „Orașe Curate”, organizația Ecotic îndeamnă populația să scape de echipamentele electrice și electronice care le ocupă degeaba loc prin casă și care ar putea fi reciclate. În perioada 2-26 Aprilie 2019, Ecotic împreună cu Primăria Galați și principalele instituții din oraș, îndeamnă cetățenii de la malul Dunării să recicleze în cele 3 puncte de colectare:

  • Punct Verde – Drumul Viilor, nr.1, (de luni până sâmbătă între orele 8:00 – 16:00; duminică 8:00 – 12:00)
  • Strada Nufărului, nr 24 -26 (de luni până vineri, între orele 7:00 – 14:00)
  • Stația de sortare Barboși (de luni până vineri, între orele 7:00 – 14:00)

Dacă îți faci griji că nu ai cu ce să cari frigiderul vechi sau mașina de spălat care zici că are 2 tone când încerci să o ridici, află că poți beneficia de un serviciu gratuit de ridicare a echipamentelor electrice și electronice mari și voluminoase, direct de la tine de acasă, în baza unei programări pe care o poți face la numerele de telefon 0236312282 sau 0372741887. Nu știu cât de mult contează, dar se dau și câteva vouchere în valoare de 10 lei pentru 15-35kg de deșeuri electronice reciclate, iar pentru deșeuri mai grele de 35kg, voucher de 20lei.

Din video-ul de mai jos, chiar mi-au dat impresia că fac treabă și vă invit să reciclați. Lista echipamentelor ce pot fi reciclate o găsiți în regulamentul campaniei pe care îl puteți găsi aici.

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *