Categorii
Evenimente

Am fost la Formula 1 pe Hungaroring

Da, ne-a prins așa tare Formula 1 după ce ne-am uitat la seria Drive to survive pe Netflix încât am făcut o plimbare la Budapesta ca să vedem pe viu monoposturile și piloții. Să mai zic că nu mai ratăm nicio cursă și ne uităm weekend de weekend cu gașca?

Să vă mai zic de Hungaroring.. Noi am luat bilete prin ianuarie și am mai prins doar la General Admission ( adică din alea de „săraci”, fără loc pe scaun ) la 99 Euro/persoană. S-au vândut destul de devreme toate. Le-am cumpărat de pe GPTicketShop și le-am primit pe mail cam cu o lună înainte de eveniment. Biletele la Hungaroring sunt printre cele mai ieftine din tot calendarul de Formula 1, dacă nu chiar cele mai accesibile.

Având în vedere că ne luasem bilete pe tot weekendul am zis să mergem cu mașina, ce nu am știut era că o să stăm ore bune în trafic în fiecare zi. Am citit ulterior că s-au vândut 290.000 de bilete pentru acest eveniment. Mi se pare un număr foarte mare, dar când faci 30 km în 3 ore și ceva de la circuit la cazare, începi să crezi că e adevărat.

Parcarea pe câmp e gratuită, problema e să ajungi acolo în timp util. Vineri am făcut cam 30-40min pe drum, sâmbătă 1h30′, iar în ziua cursei cam 2h la dus și peste 3h la întors.

Noi am intrat pe poarta 7A, fiind foarte aproape de parcare de pe câmp. Teoretic nu este permis accesul cu umbrele sau scaune, dar am văzut în interior mulți care stăteau pe scaune de pescuit. Ne-am luat de la Jysk niște perne gonflabile la 10lei și pelerine de ploaie de la Decathlon ca să fim siguri că nu venim murați acasă.

Sunt tarabe cu mâncare din belșug, la prețuri decente, dar la fel ca și la toalete cozile sunt interminabile. Se stă și câte 1 oră la coadă și nu exagerez.

Mă mai duc?

Da! Sunetul motoarelor auzit pe viu la câțiva metri de circuit ridică părul de pe mână și îți creează niște sentimente greu de transcris aici. Dacă ești fan motorsport sau jumătatea ta este pasionat/ă de lumea automobilistică, fă-i cadou un bilet la Formula 1, așa cum am primit și eu de ziua mea.

Ce aș face diferit?

 • Mi-aș lua bilet pe scaun. Dai câțiva euro în plus, dar știi că ai locul asigurat chiar dacă mai stai pe la coadă la intrare puțin. Și nici nu te calcă nimeni în picioare când te uiți la cursă sau îți obturează câmpul vizual.
 • Aș căuta alternative pentru mijlocul de transport până și de la circuit. Elicopterul ăla la 365E/persoană nu suna așa rău după 2 ore petrecute în coloană. Glumesc, n-aș da atâția bani și nici nu sunt un fan al zburătoarelor, dar m-aș reorienta spre autobuz ( aveau escorta poliției ) sau tren.
 • Aș încerca să stau toată ziua la circuit. Weekend-ul nu este numai despre Formula 1. Între antrenamente, calificări și cursă se desfășoară competiții precum Formula 3, Formula 2 sau W series și chiar parade cu piloții.

Tips & tricks

 • Cumpărați biletele din timp (jumătate de an sau chiar 1 an înainte) și nu de pe site-ul F1 unde sunt mai scumpe.
 • Luați-vă loc pe scaun
 • Plecați din timp către circuit. 4-5h înainte de cursă
 • Faceți pipi acasă
 • Pălărie neaparat, haine deschise la culoare și beți multă apă.
 • Pelerină de ploaie
 • Numeroasele tarabe cu articole de Formula 1 au aceleași prețuri ca pe site-ul oficial, poate chiar mai mari. Nu o să găsiți nimic la super ofertă aici. Am dat 300lei pe o șapcă. Da, dar e de la Hungaroring 🙂
 • Autobuzul de întoarcere se ia din dreptul porții 3, așa cum arată și pe hartă.
 • Dacă totuși veniți cu mașina, asigurați-vă că aveți ambreiajul bun. Nu glumesc. Este un deal abrupt la Hungaroring și se merge bară la bară. Erau numeroase mașini trase pe dreapta cu miros de ambreiaj încins.
 • Dacă nu v-ați mai planificat încă 2-3 zile pe lângă cele de la circuit, nu vă mai faceți speranțe că o să vizitați foarte mult din oraș. O să fiți prea obosiți. Noi mai fusesem în Budapesta.
 • Dacă ajungeți de joi seara în oraș, mergeți pe la cele mai luxoase hoteluri. Ritz, Hilton, din astea. Sigur o să vedeți o grămadă de oameni în așteptarea piloților. Unii fac poze cu publicul, alții nu, dar atmosfera e mișto.

A da, era să uit. A câștigat Verstappen! Plecând de pe locul 10 🙂

Sper că am fost scurt și la obiect și v-am oferit informații utile. Dacă totuși aveți întrebări, nu ezitați să-mi scrieți în comentarii. Răspund tuturor! Bonus, video cu toată experiența. 4K, am făcut frumos 🙂

P.S. Da, pozele îmi aparțin și sunt foarte mândru de ele. Am muncit mult și e mai greu decât pare să prinzi cadre perfecte când subiectul trece cu 300km/h pe lângă tine 🙂

Articole aleatorii din aceeași categorie:

2 răspunsuri la “Am fost la Formula 1 pe Hungaroring”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *