Categorii
Auto Evenimente

RAR a lansat aplicația „Istoric autovehicul”. N-a pornit la sfert

Registrul Auto Român a lansat astăzi o aplicație online unde se poate verifica istoricul mașinii. S-au grăbit să o lanseze înainte să facă toate testele necesare sau poate n-au prevăzut câți oameni vor intra să-și verifice mașinile, cert e că pe la prânz nu mergea în totalitate.

Procedeul este unul destul de simplu:

  1. Se introduce o adresă de email
  2. Se introduce numărul de identificare al autoturismului pe care îl găsești în cartea de identitate a mașinii sau în talonul mașinii la litera (ăla lung)
  3. După ce nu citești termenii și condițiile și apeși pe OK o să primești un cod de verificare pe care va trebui să-l introduci în fereastra imediat următoare
  4. Faci verificarea captcha și aprobi cum că nu ești robot și gata, vezi istoricul mașinii, care arată cam așa:

Mi se pare interesant că poți vedea când îți expiră ITP-ul, poate ai uitat. Mergea și o bifă să te anunțe RAR-ul cu câteva zile înainte să-ți expire ITP-ul, dacă tot ai băgat adresa de email, dar erau 5 linii de cod în plus și nu s-au complicat.

Partea care încântă pe toată lumea ține de kilometri și faptul că poți vedea istoricul kilometrajului, atâta timp cât mașina aia a trecut cel puțin o dată pe la RAR. Nu te încânta prea tare. Toată lumea știe că există șanse ca mașina să intre în țară cu mai puțini km decât cei reali, deci rămâne relevant doar pentru mașinile cumpărate de noi din România sau pentru cele care rulează deja de câțiva ani buni în țară.

Pe lângă acest aspect, apar câteva date de identificare, date tehnice, norma de poluare, cam tot ce se găsește și în actele mașinii. Partea bună e că poți face o poză la seria de șasiu a mașinii pe care vrei să o cumperi și afli aceste date de pe internet, gratis.

Îmi place inițiativa celor de la RAR și consider că putea fi făcută de mult, dacă tot se colectau aceste date, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Probabil este doar un prim pas, deoarece ei se laudă că vor implementa și afișarea informațiilor legate de eventualele daune / reparații suportate de autovehiculul verificat, evident, contra cost. Având în vedere că există deja site-uri specializate ce oferă aceste date, tot contra cost, probabil s-au gândit că este rost de a face un ban în plus și lumea ar apela mai degraba la site-ul oficial RAR pentru o verificare, existând o autoritate națională în spatele acestuia.

Dacă vrei și tu să verifici o mașină, o poți face pe site-ul RAROM.

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *