Categorii
Personal

Ajută copii născuți prematur

Din păcate, în fiecare an, zeci de copii născuți prematur se sting din viață în România. Tragic este că foarte mulţi dintre ei ar putea fi salvaţi, dacă maternităţile ar fi dotate corespunzător, cu incubatoare performante.

Ei bine, Asociația Trai Sănătos, un ONG din Galați, și-a propus să aducă o contribuție în comunitatea locală. Scopul lor actual este dotarea Compartimentului Prematuri din cadrul Secției de Neonatologie a Maternității „Buna Vestire” Galați cu un incubator performant care să-i ajute din prima clipă de viață. O parte dintre cele 8 incubatoare existente necesită înlocuirea în regim de URGENȚĂ! 

Costul unui astfel de incubator care poate prelua copii născuți prematur este de 35.000 de euro, sumă pe care Asociația speră să o strângă până la finalul anului. Imaginați-vă că pentru fiecare bebeluș nou pus în incubator, un altul trebuie externat și trimis acasă. Știai că un bebeluș născut prematur poate cântări numai 500 grame? Cât o sticlă mică de apă. Este incredibil cum asemenea ființe au putere să lupte pentru viața lor, dar trebuie și noi să facem tot posibilul să-i ajutăm.

Cum poți ajuta?

Asociația ”Trai Sănătos” apelează la generozitatea oamenilor cu ocazia sărbătorilor și prin proiectul ”Copiii născuți prematur sărbătoresc anul acesta primul Crăciun – Nu-l lăsa să fie ultimul!” au implementat multiple metode pentru tine prin care poți ajuta la strângerea banilor necesari achiziționării incubatorului ultraperformant. 

Cel mai simplu este să vizitezi magazinul online caritabil de pe site-ul oficial traisanatos.info. Acolo găsești o grămadă de produse lucrate manual de către voluntarii ”Trai Sănătos”, dar și donații din partea partenerilor sau a oamenilor cu suflet mare care-și doresc să facă parte din această cauză. Suma aferentă produselor va fi automat transferată în contul asociației și va contribui la targetul final de 35.000 euro. Prețul acoperă șansa unui prematur la supraviețuire!

Dacă ești persoană fizică, poți redirecționa 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor. Persoanele juridice pot redirecționa 20% din impozitul pe profit al firmei, bani care ajungeau în mod normal la stat.

De asemenea, poți dona orice sumă dorești direct în contul asociației:

CONT IBAN: RO62BREL0002002197130100

CIF: 1216171

Adresa beneficiarului: Str. Aleea Iordan Chimet, nr. 9, lot 2, corp 1, parter, camera 2, Galați, județ Galați

Dăruiți din suflet pentru viață!

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.