Categorii
Descoperim lumea Personal

Atena în 3 zile, cu bune și cu mai puțin bune

Video la finalul articolului

Dacă o să vă uitați printre ofertele de city break, bilete de avion și cazare, o să vedeți că Atena este una dintre cele mai accesibile destinații, ca și preț. Acesta a fost un factor decisiv când am ales să vizităm Grecia, în gașcă, vreo 12 persoane mai exact.

Am zburat cu Ryanair, un zbor foarte scurt, aproximativ 1h și 15min, iar costul biletelor a fost de 75euro/persoană dus-întors. Nu am avut probleme deosebite cu zborul, doar puține turbulențe la întoarcere, puls ridicat, dinastea, recunosc, mi-e cam frică să zbor cu avionul.

Rețeaua de metrou este foarte bine organizată și poți lua metroul chiar de la aeroport, atenție, trebuie un bilet special de 10 Euro pentru transferul de la aeroport în oraș. Noi am făcut cam 50 de minute de la aeroport până la hotel, dar măcar nu ne-am mai foit pe la microbuze, autocare, etc, which is nice. Apropo, dacă sunteți mai old fashion, în aeroport găsiți harta Atenei și este gratuită.Booking.com

Ne-am cazat la Athens Choice Hotel, am plătit 158 Euro pentru 3 nopți cu mic dejun inclus. Este un hotel curat, cu personal amabil, mic dejun ok, dar amplasarea lui este într-o zonă puțin cam ciudată, chiar dacă este la doar 5 minute de mers pe jos de stația de metrou Omonia.

Una dintre părțile mai puțin bune ale vacanței, a fost imaginea dezolantă creată de străduțele Atenei. GPS-ul m-a fentat într-o seară și m-a băgat pe străduțe mai întunecate, unde am dat de niște băieți care mi-au spus pe un ton politicos: „my friend, cocaine, marijuana?” , alții împărțeau câteva pastile, ați înțeles ideea..și era abia prima zi. Dacă nu mergi pe bulevardele principale, o să vezi la tot pasul graffiti, boschetari și o să simți mirosuri ciudate, de tot felul. Chiar și așa, recunosc că nu am văzut niciun incident și nu a pățit nimeni nimic din grupul nostru, poate este doar un șoc pe care l-am avut când am văzut atâtea nații de indieni, albanezi și marocani la un loc.

Vă recomand să mergeți în zona Monastiraki, pentru că veți găsi foarte multe restaurante și tarabe de unde să vă luați suveniruri. O masă pentru 2 persoane în zona centrală, la Restaurant Maiandros, ajunge pe la 30 Euro ( 2 feluri de mâncare și 2 beri ). Dacă ajungeți aici, vă recomand să mâncați pe acoperiș pentru că priveliștea este superbă. Vizavi de această locație găsiți Gelateria Davinci unde puteți cheltui 5 Euro pe o înghețată pe care nu o veți uita. Cam același preț l-am plătit pentru mâncare și la Stick Bar, la poalele muntelui Lycabettus, altă zonă superbă, înflorită, cu foarte multe restaurante. În zona hotelului nostru, am mâncat la Atitamos Mezedopoleio, ceva mai accesibil, cu 25 Euro, 2 persoane, am pozat meniul și îl regăsiți mai jos.

Adunat, în cele 2 zile pline pe care le-am avut la dispoziție, am mers pe jos aproximativ 35 de kilometri și am dat jos multe calorii. V-aș recomanda să vă luați un bilet la autobuzul fără acoperiș, costă undeva la 15 Euro de persoană, bilet valabil 2 zile și vă plimbă prin oraș pe la cele mai importante obiective turistice. Ideea e că poți să cobori și să urci când vrei, ele se învârt în cerc și astfel economisești mulți km de mers pe jos.

Puteți opta pentru un bilet la 30Euro/persoană ce cuprinde intrarea la cele 7 obiective turistice de mai jos, sau puteți cumpăra bilete la intrarea în fiecare obiectiv turistic.

Pe lângă aceste obiective, mai puteți vizita Panathenaic Stadium unde intrarea costă 5 Euro / persoană și pe lângă stadion puteți vedea și un mic muzeu unde sunt adunate torțele de la toate Jocurile Olimpice. Noi am mers și în Portul Piraeus unde nu prea ai ce să vezi decât niște nave de croazieră care vin și pleacă, însă dacă nu cobori la capătul metroului, ci cu o stație mai devreme la Faliro, poți merge vreo 25 minute până la Piraeus Municipal Swimming Pool unde îți poți băga picioarele în mare 🙂

Dacă ajungeți în Atena, vă recomand să mergeți și la Muntele Lycabettus, cel mai înalt punct din oraș, în care puteți ajunge pe jos sau cu funicularul, de la poalele muntelui, contra cost, aproximativ 7 euro / persoană. Nu ratați nici Grădinile Naționale ale Atenei unde puteți mânca portocale direct din copaci.

Atena este un oraș ce merită vizitat pentru obiectivele turistice, dar cam atât. Din păcate mi-a lăsat impresia că este un oraș mizerabil, cu foarte mulți boschetari și cred ca sunt depășiți de această situația. Nici nu am văzut prea multe coșuri de gunoi sau poliție care să fugărească/strângă cerșetorii, oamenii străzii sau alte persoane dubioase.

Nu pot spune că m-a impresionat foarte tare, dar per total m-am simțit bine și a fost un city-break reușit, dovadă stă și aftermovie-ul de mai jos 🙂

Articole aleatorii din aceeași categorie:

2 răspunsuri la “Atena în 3 zile, cu bune și cu mai puțin bune”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *