Video la sfârșitul articolului
Little History Alert
Am învățat să merg pe bicicletă înainte să merg la școală în clasa întâi. Asta știu sigur. Aveam un Pegas vechi, rezistent ca un tanc, pe care a învățat să meargă tot cartierul. Și acum am cicatrici în coate..roțile ajutătoare erau doar pentru cei slabi 🙂
De-a lungul timpului am trecut prin mai multe modele de bicicletă, dar odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, după ce am luat permisul auto, s-a cam rupt legătura între mine și bicicletă. Ultima mi-a fost furată și m-am consolat.
În 2016, am făcut un mic trip cu biciclete închiriate, cu gașca de la birou, până la cetatea Dinogeția ( video aici ) și m-a apucat dorul de mers pe bicicletă, așa că de Black Friday mi-am luat un Cube Analog 2016 de care sunt foarte mândru.
Merida E One Twenty
De mult îmi doream să încerc o bicicletă electrică, iar cei de la Maus Bike Galați mi-au oferit una să-mi fac de cap cu ea preț de câteva ore. M-am „jucat” cu o Merida One Twenty, varianta electrică cu echipare de top, cauciucuri mai groase, specială pentru trail. Bicicletele de trail sunt construite mai solid, au cadre cu unghiuri ce îi permit ciclistului să aibe o abordare puțin mai agresivă pe traseu, atât la urcări cât și la coborâri. Am putut intra FĂRĂ MILĂ pe poteci mai mult sau mai puțin amenajate, pe pietriș, bolovani și peste crengi. Bicicleta asta mi-a oferit un plus de încredere și am trecut relativ ușor peste obstacole, chiar dacă tehnica mea nu era una dintre cele mai bune. Am lovit de vreo 2 ori cu pedala de pietre, semn că mai am de lucru la skillurile de trail.
Câteva lucruri despre Merida E One Twenty:
- Are o autonomie de 100km dacă se merge normal cu ea, iar într-un mod mai solicitant, bateria rezistă undeva la 80km.
- Nu te aștepta să meargă singură cu tine când ești în șa. Motorul electric te va ajuta atâta timp cât dai la pedale, dar dacă te dai jos de pe bicicletă și o treci pe modul Walk, va merge ușor pe lângă tine, ca să nu o împingi.
- Are 4 moduri setabile de pe display-ul central: Walk, Eco, Trail și Boost. Am folosit la o urcare modul Boost și am văzut că este foarte puternic, am înțeles că dacă nu stăpânești bine bicicleta, te poți trezi aruncat de pe ea 🙂
- Bateria este detașabilă, lucru care mi se pare genial pentru că poți depozita bicicleta la parter și să iei bateria în casă / în birou, ca să o încarci.
- Se încarcă la priză normală, de la 0 la 100% în aproximativ 5 ore și duce undeva la 1000 de cicluri. (cam 3 ani de folosire zilnică să zicem)
- Are un computer de bord cu informații utile, la care te poți conecta și prin bluetooth și poți vedea date statistice în aplicația de mobil.
- Cântărește undeva la 20kg, așă că dacă stai la etajul 10 și nu încape în lift, ia calcul că o să cam faci brațe 🙂
- Costul unei astfel de biciclete începe pe la 7800 lei și depinde de nivelul de echipare poate ajunge pe la 15900 lei
Dacă doriți mai multe detalii tehnice, mărime disc, cadru și cifre pe care un om de rând nu poate să le proceseze, vorbiți cu Cristi de la Maus Bike sau le aflați din video-ul de la sfârșitul articolului.
Maus Bike Galați
O echipă formată din oameni pasionați și profesioniști, dornici să te ajute și să te învețe cu ce se „mănâncă” bicicletele. Înainte să plecăm pe traseu, Cristi ne-a vorbit puțin despre bicicletele pregătite pentru acea zi, nivelul lor de echipare, de ce cauciucul e mai gros pe laterale și tot felul de detalii care m-au făcut să-mi dau seama că la ei găsești mai mult decât un magazin de biciclete agățate pe perete. Găsești informații utile, recomandări pe bune și sfaturi prietenești.
Dacă ai deja o bicicletă, poți merge la ei să faci revizia anuală recomandată, care poate oscila între 60 și 180 lei, depinde cât de amănunțită este. Eu nu cunosc alt service de biciclete în Galați și voi merge la ei de acum. Dacă nu ai o bicicletă, dar te tentează să-ți cumperi una, la Maus Bike găsești o gamă variată de biciclete, de la MTB, Trekking, biciclete de damă, pentru copii și biciclete electrice. Găsești căști, accesorii, îmbrăcăminte, batoane proteice și cam tot ce vrei să pleci de la ei gata pregătit să intri pe traseu 🙂 Îi găsești în Galați pe Strada Portului, Nr 51, Olt 2, mergând spre vamă, după Parcul de soft, pe stânga, mai exact aici.
Recomand cu căldură o bicicletă electrică, fie că vrei să ajungi la serviciu fără să fii transpirat din cap până în picioare, fie că vrei să fii rebel prin pădure și îți iei o bicicletă de trail. Eu m-am distrat maxim cu electrica Merida E One Twenty, a fost o experiență de neuitat și vreau să vă fac poftă de pedalat cu video-ul de mai jos 🙂