Categorii
Descoperim lumea Personal

Come si dice la voi la .. Italia?

Video la sfârșitul articolului 🙂

Am crezut că așa voi vorbi 3 zile, atunci când am luat biletele de avion spre Milano. Numai cu vocale lungi și dat din degete.

Cu o lună-două înainte, am fost informat că sunt bilete mocangeală spre Milano, la 150lei dus-întors de persoană. Am stat puțin pe gânduri că nu aveam planificată vacanța asta, dar în final am zis, why not?

Am zburat cu Ryanair, puteți găsi super prețuri la bilete, aici . A fost prima dată când am zburat cu Ryanair și a fost ok.

Fiind 8 în grup și știind că va fi o problemă cu cazarea dacă nu căutăm din timp, am rezervat repede la Eco-Hotel La Residenza la un preț foarte bun, aproximativ 300lei/noapte cu mic dejun inclus…și ce mic dejun..îmi plouă în gură și acum.


Booking.com

Am plecat de la Galați cu microbuzul și după 2 ore și ceva pe avion, am aterizat la Bergamo, un oraș la vreo 50km de Milano. Pentru a prinde biletele mai ieftine, Ryanair îți dă diferite opțiuni de aeroport și asta a fost cea mai avantajoasă pentru noi. La ieșirea aeroportului din Bergamo te așteaptă destule autocare să te ducă în Milano, pentru doar 8Euro de persoană, dar noi ne-am rezervat dinainte pe Terravision, să nu avem surprize.

Încă o oră pe autocar și 15min cu metro-ul și am ajuns la Hotel. Exact ca în poze, exact unde trebuia să fie, la 5-10 minute de mers pe jos de stația de metrou. Tot ce ai nevoie într-un oraș mare, să ai acces ușor la mijloacele de transport în comun. Noi aveam vreo 5 stații de metrou până la Duomo, principala atracție a orașului.

Rețeaua de metrou este foarte bine organizată, arată aaaproape la fel cu cea a Bucureștiului, numai că ei sigur au reușit să facă stațiile spre „Drumul Taberei” 🙂

În prima zi am vizitat Cimitirul Monumentale, care m-a impresionat cu zecile, sutele de sculpturi și cavouri ce țin loc de clasicele cruci de la noi. Am înțeles că numai „spuma” din Milano era îngropată acolo, celebri arhitecți, sculptori și personalități.

După ce ne-am îngrozit mai mult sau mai puțin, ne-a apucat foamea și am ajuns pe lângă Chinatown, la Wok, unde cu 17Euro de persoană, mănânci ce vrei și cât vrei. E un fel de plimbă tavă, dar cu creveți și caracatițe 🙂

În a doua zi am vizitat celebrul Duomo și am urcat pe acoperiș de unde am putut admira orașul. Intrarea la Catedrală este 3Euro și 9Euro ca să urci pe acoperiș, pe scări. Dacă vrei să urci cu liftul te costă ceva bani în plus, dar sincer nu se merită să urci cu liftul.

După atâtea scări de urcat și coborât ne-a lovit foamea și am nimerit la Luna Rossa, unde ne-a servit o româncă și mâncarea a fost foarte bună și ieftină, în jur de 6-8 Euro o pizza și 8Euro o bere la halba la litru ( am fost aroganți 🙂 ). Prețuri foarte bune, având în vedere că în jurul Catedralei, nu găsești o porție de mâncare sub 20Euro.

De acolo am tăiat-o spre Castelul Sforzesco, una dintre cele mai mari cetăți din Europa, iar seara am mâncat din nou la Luna Rossa , de această dată la celălalt restaurant, unde se poate lua și cina, primul fiind deschis de la 12:00 la 15:00, doar pentru prânz. În zona aceasta, sunt foarte multe terase, un fel de centrul vechi al Bucureștiului, cu un club în aer liber, muzica cântă, tinerii dansează, aici e viața de noapte.

A doua zi am fost la Lacul Como, să-i căutam casa lui George Clooney 🙂 Am luat bilete de tren, care apropo, trebuiesc compostate înainte să urci în tren și în aproape o oră am coborât la Varenna, un oraș foarte liniștit, unde am vizitat Villa Monastero și grădina ei superbă.

Din Varenna se poate lua feribotul care te duce spre celelalte orășele din peninsulă, noi am fost la Bellagio, unde ne-am relaxat cu picioarele în lac și am mâncat cele mai picante paste din viața mea ( never again! 🙂 ) . La lăsarea nopții am luat trenul înapoi spre Milano și după câteva beri pe terasa hotelului, ne-am culcat pentru că dimineața devreme am plecat spre România, decolând de la Malpensa, unul dintre cele 3 aeroporturi din jurul orașului.

Nici nu mi-am dat seama când au trecut cele 3 zile și sincer vă spun că în Milano, mai mult de atât nu ai ce face. Este un oraș perfect pentru city-break, dar cam atât.

La final vă las video-ul și dacă aveți curiozități, întrebări, nu ezitați să lăsați comentarii. Grazie!

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *