Categorii
Personal Tehnologie

Gata! Îmi las portofelul acasă și plătesc cu Apple Pay

Apple Pay a fost lansat în România și acceptă începând de astăzi carduri emise de:

  • Banca Transilvania
  • Edenred
  • ING
  • Monese
  • Orange Money
  • Revolut
  • UniCredit Bank

În urmă cu 3 luni de zile ING și BT se șicanau pe facebook și anunțau că Apple Pay o să vină în România, dar nu exista o dată exactă. Iată că acest lucru s-a întâmplat mai repede decât am crezut.

Cum adaug card în Apple Wallet?

Eu am adăugat deja 3 carduri în Apple Wallet, ING și Revolut. Procesul este unul foarte simplu, trebuie intrat în aplicația Wallet și în dreapta sus aveți un +, după care scanați cardul cu camera telefonului, aplicația identifică datele de pe el și nu mai rămâne decât să introduceți numele și codul CVV de pe spatele cardului. Dacă nu s-au putut identifica datele cardului, posibil să vă ceară să introduceți manual data de expirare. După verificarea cardului, acesta este adăugat în Apple Wallet.

Pentru cei ce au Apple Watch, aflați că puteți face cumpărături fără să mai scoateți telefonul din buzunar. Odată adăugate cardurile și în aplicația Watch din telefon, la secțiunea Wallet, acestea vor putea fi folosite direct de pe ceas din aplicația dedicată Wallet. Se apasă de 2 ori pe butonul lateral indicat și se face plata cu cardul default.

Cardul folosit default poate fi schimbat din Settings->Wallet & Apple Pay de pe telefon și pentru ceas, tot din telefon din aplicația Watch. Dacă nu vă apare pe iPhone/iPad secțiunea Wallet & Apple Pay la Settings, asigurați-vă că aveți ultimul iOS și că la Settings->General->Language&Region aveți selectată regiunea România. Dacă tot nu apare, la mine a funcționat un restart la telefon.

Se aude că va fi listat și BCR pe lista băncilor acceptate, dar nu există încă o dată exactă.

Cum folosesc Apple Pay?

Puteți plăti cu Apple Pay la orice POS contactless. Apropiați telefonul de POS, moment în care apare cardul vostru default și vă puteți autentifica cu amprenta sau cu Face ID, depinde de cât de cool e telefonul vostru. Tocmai ce l-am testat într-un magazin Kaufland și vă pot confirma că funcționează fără probleme. Cred că nu are rost să vă mai zic că nu există comisioane, nu? 🙂

Mă bucur că renunțăm ușor ușor la cash și intrăm în rând cu lumea bună.

Android hate în 3,2,1.. 🙂

Articole aleatorii din aceeași categorie:

2 răspunsuri la “Gata! Îmi las portofelul acasă și plătesc cu Apple Pay”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *