Categorii
Personal

Plata rovinietei la benzinărie? În 2020?

Imaginea de mai sus ilustrează coada din spatele unei persoane care își plătește rovinieta la benzinărie.

Băi! Suntem în 2020 în pana mea. De ce trebuie să ții Nșpe oameni în spatele tău, eventual coadă până afară cu noile măsuri de distanțare, doar pentru că ți-a fost ție lene să-ți plătești rovinieta online. Nu te costă nimic în plus dacă o plătești online!

Aproape de fiecare dată când intru într-o benzinărie, la unul dintre ghișee este cineva care își plătește rovinieta. Dacă mai prind și o situație când e doar un ghișeu deschis, să vezi atunci distracție.

Nu sunt deranjat de persoanele în vârstă pentru că îmi imaginez că nu toți sunt dornici să adopte tehnologia, dar când văd persoane tinere chiar nu pot să înțeleg de ce trebuie să pierzi 10-15 min ca să-ți introducă personalul de la benzinărie datele de pe talon în calculator.

3 site-uri unde îți poți plăti rovinieta în mai puțin de 10 minute

  • Roviniete.ro – eu pe acesta îl folosesc. Plata se face rapid cu cardul. Îți trimite notificare pe mail (parcă și SMS) cu 10 zile înainte să-ți expire rovinieta. Nu trebuie să-ți faci cont.
  • E-rovinieta.ro – mi se pare puțin stupid că trebuie să bagi în coș, ajungi să-ți faci cont, etc. Același rezultat, doar că mai complicat. L-aș folosi doar dacă ar fi picat primul site.
  • Erovinieta.ro – Au și aplicație, numită eTarife. O găsești în App Store și Google Play.

Rovinietă pe 7 zile prin SMS

Dacă nu te simți confortabil să-ți bagi cardul online, cu toate că nu înțeleg nici reticiența asta pentru că mai toate au 3D secure și alte chestii de securitate..știai că poți să-ți iei rovinietă pe 7 zile prin SMS? Da, doar pe 7 zile poți prin SMS, dar mi se pare util mai ales dacă ai abonament de telefonie mobilă și îți intră plata pe factură. Costă 3 Euro.

Am văzut că procedura este aceeași la toți operatorii:

  1. Trimiți un SMS la 7500 cu numărul de înmatriculare și categoria rovinietei corespunzătoare tipului de vehicul. Exemplu: GL01ABC A . Litera A reprezintă categoria „autoturism”.
  2. Primești mesaj cu toate detaliile, vezi cât de costă și dacă vrei, confirmi printr-un reply cu textul DA
  3. Primești un mesaj de confirmare și gata!

Pentru tarife și detalii categorii auto, verificați paginile operatorilor:

Ai introdus numărul de înmatriculare greșit?

Completează formularul de modificare a numărului de înmatriculare, trimite-l la schimbarenumar@andnet.ro și se rezolvă.

Ai plătit de 2 ori rovinieta?

Ai formular și pentru asta. Ți se poate restitui suma după ce completezi formularul de aici și îl trimiți la venit@andnet.ro.

Verificare rovinietă

Aici îți poți verifica valabilitatea rovinietei online. Nu trebuie să știi decât numărul de înmatriculare și seria de șasiu a mașinii. Seria o găsești în talon (cârnatul ăla lung de litere și cifre) sau la mașină, unde în funcție de modelul mașinii o poți regăsi în zona parbrizului, pe stâlpul de la șofer, în zona motorului, etc.

Sfat: notează-ți seria mașinii în telefon, astfel încât să poți da copy-paste (nu-i fă poză). Sigur o să mai ai nevoie de ea și altă dată.

Ai mers fără rovinietă?

E ok să-ți plătești rovinieta în ziua în care știi că ai comis-o, mai exact până la ora 24:00. După, ai șanse mari să te trezești cu amendă între 250 și 500lei (pentru autoturisme). Dacă ai luat amendă, o poți plăti online pe ghișeul.ro

Rompetrol avea într-un timp un sistem de plăteai cu cardul direct la pompă. Mai e? Nu pun motorină de la ei, dar în perioada asta parcă aș face-o, doar să nu mai intru în benzinărie.

Dacă ești unul dintre cei ce își plătesc rovinieta în stilul clasic, sper ca după acest articol să nu se mai facă coadă în spatele tău în benzinărie. Nimeni nu vrea să stea prea mult înăuntru, mai ales în aceste vremuri.

Drumuri bune!

2 răspunsuri la “Plata rovinietei la benzinărie? În 2020?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *