Categorii
Personal

Cum stă treaba cu schiatul la Sinaia

Am auzit multă lume ce lăuda domeniul schiabil din Sinaia, dar până anul acesta nu am ajuns să testez pârtiile de acolo.

Accesul la pârtiile de pe platoul Bucegi se face cu telegondola, fie din Sinaia, fie de la cota 1400. Tarifele pentru telegondolă/telescaun, le puteți găsi actualizate pe site-ul operatorului de transport pe cablu. Eu am folosit abonamentul de o zi la 145 ron cu acces la telescaunul modern de pe platoul Bucegi și acces la telegondola. Nu am văzut nicăieri la cota 1400 să-ți poți închiria ski / snowboard, bănuiesc că se închiriază din Sinaia. Tariful echipamentului oscila anul trecut în jurul a 50lei/zi.

Dacă ajungeți sus și sunteți în nori și nu știți pe unde să vă dați, este bine să aveți salvată pe telefon următoarea poză cu harta domeniului schiabil:


Sursă poză

Telescaunul dintre pârtiile Valea Dorului 1 și 2 este unul vechi, antic și de demult, pe care sigur îți va îngheța fundul la fiecare urcare. Pârtiile de aici sunt ceva mai dificile și necesită puțin curaj și îndemânare.

Dacă sunteți începători sau aveți experiență medie, vă recomand pârtiile marcate cu albastru Valea Soarelui 2 și Lăptici 1. Telescaunul de aici este „mercedes” pe lângă celălalt, ca să-l citez pe un nene de la telegondolă. Are șezut confortabil și parbriz antivânt 🙂

Dacă stratul de zăpadă permite, se poate coborî pe ski / snowboard de la cota 2000, până la cota 1400, pe Drumul de vară. Din păcate, când am fost eu, nu se skia la cota 1400.

După 6 coborâri, mie mi-au cedat picioarele și am luat telegondola spre hotelul de la cota 1400 unde eram cazat ( cazarea ok, căldură, curățenie, mic dejun foarte bun). Apropo, dacă rezervați pe booking prin acest link primiți 10% înapoi pe card. Este valabil pentru orice hotel, locație, etc.

Dacă vreți să beți vin fiert și să stați la căldură, nu urcați degeaba până la cota 2000 pentru că cei de la telegondolă nu mai au amenajat restaurantul și este doar un automat de cafea. Puteți servi mâncare doar dacă coborâți pe ski / snowboard la cabana Valea Dorului unde este restaurant și unde au un vin fiert demențial. De mâncat găsiți și la baza telescaunului de pe Valea Soarelui, unde cântă muzica, lumea stă afară cu vin fiert și se afumă la grătare.

Cam așa a fost ziua mea de ski la Sinaia:

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *