Categorii
Porto recomandă

Recomandare Televizor

Am cumpărat câteva televizoare de-a lungul timpului, pentru mine, familie, prieteni sau pentru muncă. Unele alegeri au fost inspirate, altele mai puțin inspirate și la una chiar pot să zic că am „gafat-o”. Vă povestesc mai târziu. Cert e că acum sunt sigur că sunt mai atent când vine vorba de o achiziție sau chiar de o recomandare.

Cum alegi dimensiunea corectă a televizorului?

Dacă e prea mare o să dai din gât ca un arbitru la tenis. Dacă e prea mic o să îți obosești ochii când te chinui să citești o subtitrare. Măsoară distanța dintre locul unde vei sta la TV și locul unde va fi amplasat TV-ul. Folosește tool-ul de mai jos pentru a afla dimensiunea aproximativă ce ți se potrivește. Tool oferit de Which.

Full HD sau minim 4K?

Dacă acum 4 ani am dat banii pe un TV Full HD pentru dormitor, acum nu aș mai recomanda nimănui să își ia un TV care să nu fie 4K. Chiar dacă nu ai nicio treabă cu Youtube sau Netflix și chiar dacă în momentul de față doar Digi are un post TV în format 4K, eu zic că 4K devine ușor ușor standardul în materie de rezoluție. Să nu mai zic că au apărut TV-urile 8K..

Alege Full HD doar dacă vei folosi TV-ul în bucătărie unde nu ai nevoie de cine știe ce calitate ca să urmărești știrile sau să asculți muzică în timp ce gătești. În rest, mergi pe 4K.

LED sau OLED?

Dacă bugetul tău este unul generos și îți permiți să dai peste 1000Euro pe un TV, mergi pe OLED pentru că vei avea parte de un TV mai subțire, un unghi de vizionare mai bun și consum de energie mai mic. Dacă nu, ia-ți un TV cu tehnologie LED pentru că este de actualitate și foarte bun. Consumul de energie este unul decent, unghiul de vizibilitate este rezonabil și nici nu e gros ca un TV vechi LCD.

Conectivitate

Aici am gafat-o eu cu un TV. Le-am luat de curând părinților un ditamai Smart TV Philips 4K, fără bluetooth! Nici prin cap nu mi-a trecut atunci că unui Smart TV de 2000lei poate să îi lipsească conectivitatea Bluetooth. Probabil n-aș fi aflat nici în ziua de azi dacă nu voia tatăl meu să conecteze niște căști bluetooth la TV..

Așa că citește de 2 ori lista de specificații și asigură-te că are tot ce îți trebuie:

 • mufe HDMI (2 sau chiar 3)
 • mufe USB (2 sau mai multe)
 • mufă de Ethernet să bagi cablul de internet. Pentru o conexiune mai rapidă și mai stabilă atunci când folosești Netflix, Youtube, etc
 • mufă Jack
 • Conexiune Wifi
 • Conexiune Bluetooth
 • slot CI+ dacă aveți card pentru canalele digitale de la operatorul de cablu
 • Anynet+ , dacă vei avea conectat un device prin HDMI ce necesită pornit. Cu această opțiune poate să pornească automat PlayStation-ul sau orice alt device conectat.

Smart TV?

Eu am ajuns la concluzia că dacă un TV Smart nu are Android, o să-ți blestemi zilele. Sistemele de operare de pe Smart TV-urile non Android nu sunt optimizate calumea, nu vor primi actualizări și se vor bloca când ți-e lumea mai dragă.

Smart TV-ul meu nu are Android și mă gândesc să iau un Xiaomi Mi TV Box S ca să nu se mai blocheze/restarteze de 3 ori când mă uit la un film pe Netflix. Am un box din acesta la muncă și merită toți banii!

Așadar, caută un TV cu Android dacă tot vrei să fie Smart. Atenție! Sistemul de operare să fie Android. Nu faceți confuzie cu mirroring Android.

Recomandări de televizoare

Am aruncat un ochi în oferta de televizoare și am făcut o selecție, în funcție de buget. Deobicei îți iei TV în funcție de buget și diagonală. Cam acestea sunt cele 2 mari criterii. Așadar:

Dacă achiziționați prin linkurile din acest articol, îmi susțineți blogul și vă mulțumesc!

Televizor până în 1500 RON

 • Sub 80CM, non Smart, Full HD am selectat 4 modele. Altele găsiți aici
 • 80CM, Smart, Full HD am selectat 4 modele. Altele găsiți aici. Din selecția mea înclin balanța spre Philips. Chiar dacă este model 2018, are cel mai bun consum de energie și cele mai puternice difuzoare. Atenție că doar LG-ul are Bluetooth dintre cele 4.
 • 108CM, Smart, 4K am selectat 4 modele. De la această dimensiune în sus putem vorbi de 4K. Aș fi ales Philips-ul dacă avea Bluetooth. Așa mă văd nevoit să aleg de aici Samsungul. Difuzoare mai bune față de LG.
 • 124-127CM, Smart, 4K am selectat 4 modele și sincer nu mă așteptam să găsesc atâtea la acest buget. Dintre toate cred că aș alege Allview 50ePlay6100-U. Pare cel mai performant. Quad Core, Android, model 2020. Alte modele găsiți aici.

Televizor între 1500 și 2500 RON

Mi se pare range-ul de buget cel mai potrivit pentru un TV în 2020

Televizor între 2500 și 5000 RON

Dacă vrei să ai ultimul model scos pe piață, un ecran cu rata de refresh mare, aici e de tine.

Televizoare OLED

Poate ai observat că am pus numai link-uri de la Emag, pentru că mi-a fost cel mai ușor să fac o filtrare pe specificații. În schimb, îți recomand să vezi și ofertele celorlalte magazine precum:

Garanție extinsă

Dacă ai posibilitatea optează pentru 1-2-3 ani de garanție extinsă față de cei 2 ani standard. Șanse mari să-ți scoți banii pe viitor 🙂

Sper să-ți fie de folos informațiile din articol și recomandările pe care le-am adus. Spor la cumpărături și să ai parte de noul tău TV!

Photo by Matt Wildbore on Unsplash

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *