Review Espressor Philips după 6 luni de folosire și câteva recomandări

Review Espressor Philips după 6 luni de folosire și câteva recomandări

Personal, folosesc o cafetieră clasică acasă. Pentru 2 persoane și pentru câteva cafele în weekend, e suficientă, dar dacă ai nevoie de cafea pentru un număr mare de persoane, clar trebuie să te orientezi către un espressor profesional sau semi-profesional.

În urmă cu 6-7 luni am fost nevoit să fac un mic research și să iau un espressor de cafea care să satisfacă nevoile a 20-30 de persoane, pentru birou. Am ales un Espressor Philips HD8827/09 și o să vă zic și de ce. În primul rând, arată cam așa:

  • Poate să facă 2 cafele simultan (la un număr mare de persoane, acest lucru, este o necesitate)
  • Cantitate destul de mare a rezervorului de apă (1.8litri), dar spre surprinderea mea, aparatul își ia o marjă de eroare să nu rămână pompa fără apă, astfel puteți face doar 5-6 cafele normale cu un „plin”
  • Compartimentul de boabe poate fi umplut cu aproximativ 250g de cafea. Mi se pare mai mult decât suficient. Nu am numărat exact câte cafele se fac dintr-un „plin” de boabe, dar estimez undeva la 30-40 de cafele, depinde de tăria cafelei, care se poate regla din râșnița espressorului
  • Sertarul de zaț poate stoca până la 15 cafele
  • Pe lângă espresso, espresso lung și cafea normală, aparatul are și posibilitatea de a spuma laptele și de a oferi apă fierbinte pentru ceai, ciocolată caldă, etc.
  • Modul stand-by în care intră automat dacă nu este folosit o scurtă perioadă de timp.

Mi se pare un espressor foarte ușor de folosit și trebuie urmate doar 3 reguli:

  1. Regula de aur: Să fie curat! Pe lângă aruncarea zațului, o curățare săptămânală a ansamblului intern și ungerea lui, este obligatorie. Astfel cafeaua își păstrează gustul proaspăt și aparatul are o viață îndelungată
  2. Asigură-te că are apă. Rezervorul de apă fiind detașabil, la noi s-a întâmplat ca de câteva ori să fie scos pentru a fi umplut chiar în timp ce aparatul își făcea ciclul automat de curățare, lucru interzis, pentru că pompa de apă va merge în gol și se poate defecta. Dacă nu a fost folosit o perioada mai mare de timp, sau daca intră în mod stand-by, aparatul încălzește puțină apă, pe care o elimină prin duzele de pulverizare, pentru a se auto curăța. Recomandarea mea ar fi să umpleți rezervorul de apă în timp ce se află în espressor și evident, să-l curățați periodic când aparatul este închis.
  3. Asigură-te că are cafea. Vei ști când aparatul rămâne fără cafea, pentru că te va anunța, dar nu este recomandat ca râșnița să meargă în gol. În plus, mare grijă să nu aveți bețișoare sau orice alte corpuri străine în compartimentul de boabe, ce pot proveni chiar din punga de cafea. Am fost nevoit să trimit aparatul la garanție și i s-a schimbat motorașul de la râșniță pentru că se blocase cu o bucată foarte foarte mică de plastic, așa că, mare atenție!

Espressorul este destul de deștept să te anunțe când rămâne fără apă, cafea sau când s-a umplut compartimentul de zaț, având indicatori luminoși pentru fiecare eroare. Periodic o să te avertizeze că trebuie decalcifiat, lucru ce nu trebuie neglijat. Eu am folosit decalcificator Philips CA6700/98, dar sigur, puteți folosi orice produs similar.

Până acum nu i-am găsit un punct negativ, în afara faptului că nu știe să strige când este murdar și trebuie curățat de colegii mei. Rezistă cu succes de 6 luni de zile la aproximativ 20-30 de cafele pe zi, iar în urma evenimentelor pe care le organizăm periodic la birou, ajunge să facă câteodata și 60-70 de cafele pe zi. Înafara motorașului de la râșniță, pe care l-am schimbat pe garanție și care s-a defectat datorită unui factor extern, nu am întâmpinat nicio problemă cu acest espressor, pe care vi-l recomand și pe care îl puteți cumpăra prin acest link, dacă vreți să-mi susțineți blogul 🙂

Apropo, cafeaua din poze o puteți găsi la cafeneaua Fresh din Galați. Costă aproximativ 130lei o pungă de 1kg (au și pungi mai mici), dar vă asigur că este foarte bună și nu o găsiți în comerț pe la noi, din câte știu este adusă direct din Grecia.

Update 23.10.2018:  Espressorul este folosit în continuare în aceleași condiții și rezistă cu brio. S-a blocat de vreo 2 ori când au fost introduse boabe de cafea pe calea de evacuare a aburului, dar este destul de deștept încât să evacueze boabele și să dea eroare, pentru a nu forța piesele interioare. În acest caz, se scoate componenta interioară, se curăță de boabe și se clătește sub jet de apă.

Mai jos găsiți un tutorial de la Philips, legat de curățarea săptămânală obligatorie a espressorului de cafea.

Written by Bogdan

30 Replies to “Review Espressor Philips după 6 luni de folosire și câteva recomandări”

Leave a comment