Categorii
Tehnologie

Apple a lansat iPhone SE, iPad Pro 9.7″ și iOS 9.3

iPhone SE sau un 5S pe steroizi

Contrar celor de la Apple, o să trec direct la cel mai așteptat moment al conferinței și anume lansarea unui nou iPhone de 4″, denumit iPhone SE. Au ales să reintroducă pe piață un model de 4″ pentru că acesta s-a vândut cam cel mai bine, cu peste 30 de milioane de unități vândute numai în 2015. Celelalte motive au fost că unii chiar preferă telefoanele de mici dimensiuni, mai ales cei care vin de pe alte platforme.

La capitolul performanțe, se pare că se bate cot la cot cu iPhone 6S, având un procesor pe 64-biți cu chip A9 și M9 motion coprocessor. Procesorul grafic este identic cu cel de pe iPhone 6S. Memoria RAM încă nu este confirmată, nici măcar pe site-ul oficial, în schimb se aude că ar avea 1GB RAM, iar capacitatea de stocare de care dispune este de 16GB sau 64GB. Nici Camera iSight de 12megapixeli nu lipsește, capabilă să înregistreze video-uri la rezoluție 4K. Pentru ca asemănarea să fie și mai apropiată de 6S, iPhone SE poate să înregistreze Live Photos, în schimb nu dispune de display-ul cu tehnologie 3D touch. iPhone SE va fi disponibil la 399$ varianta de 16GB și 499$ pentru varianta de 64GB, indiferent dacă alegi una dintre cele 4 culori disponibile, Space Gray, Silver, Gold sau Rose Gold. Comenzile pentru iPhone SE încep pe 24 martie, iar livrările încep pe 31 martie în 12 țări, urmând ca până la sfârșitul lunii mai să fie disponibil în peste 110 țări.


Cei de la Telegraph au pus mâna deja pe un iPhone SE și au făcut un scurt hands on:

Here's a quick look at the new iPhone SE. Read why it could become one of Apple's biggest hits: http://tgr.ph/FvuxCM

Posted by Telegraph Science and Tech on Monday, 21 March 2016


iPad Pro de 9.7″

Cel mai ușor iPad, cântărind doar 450 de grame, a fost cea de-a doua vedetă a serii. Așa cum ne-a obișnuit Apple, când nu mai știe ce să scoată nou, face ceea ce are deja, în varianta mai mare sau mai mică, depinde de device, astfel, au lansat iPad Pro, acum și în varianta de 9.7″, un mic downgrade de la iPad Pro 12.9″ lansat în toamna anului trecut. Ecranul dispune de o tehnologie Oxide TFT, având o rată de reflexie mai mică cu până la 47% față de iPad 2. Este iPad-ul cu cel mai luminos ecran și este capabil să recunoască lumina ambientală și să potrivească culorile afișate, pentru o mai bună experiență. Este dotat cu chip A9X și M9 motion coprocessor, o placă video comparabilă cu cea de pe Xbox 360 și 4 difuzoare.

Nici noul iPad nu stă mai prost la capitolul camere, lăudându-se cu o cameră frontală de 5MP și 12MP la camera de pe spate, ce poate înregistra video-uri la o rezoluție 4K. Apple urmărește să înlocuiască multe PC-uri cu această tabletă, având un video de promovare foarte captivant. iPad-ul vine însoțit de accesorii precum, o tastatură smart, cititor de carduri Lightning SD, adaptor USB pentru camere foto, adaptor pentru Ethernet, în caz că vrei să fii mai old school și bineînțeles Apple Pencil. Este disponibil în 4 variante de culori, Space Gray, Silver, Gold și Rose Gold. Prețurile încep de la 599$ pentru varianta de 32GB, 749$ pentru varianta de 128GB și 899$ pentru varianta de 256GB. Precomenzile se pot face pe 24 martie, iar livrările se vor face începând cu 31martie.

iOS 9.3

Apple a lansat și o nouă versiune de iOS, 9.3, ce aduce modificări minore, cum ar fi posibilitatea de a-ți proteja notițele cu amprenta, un mod nocturn de vizualizare, Night Shift Apple, ce elimină lumina albastră de pe ecran pentru o mai bună utilizare în timpul citirii în medii mai întunecate. Acesta folosește geolocalizarea pentru a identifica în ce locație ne aflăm și la ce oră și în mod automat modifică temperatura culorii ecranului. În timpul nopții, ecranul va apărea „mai cald” și înapoi la normal spre zi. Apple spune că Night Shift te ajută să dormi mai bine. Rămâne de văzut 🙂

Dacă ai făcut update la iOS 9.3, poți activa Night Shift trăgând de bara de jos, Control Center, iar apoi accesezi iconița nouă, imposibil să o ratezi. Mai poți ajunge și din Settings->Display&Brightness->Night Shift și îl poți programa după un interval orar preferențial sau îl poți lăsa să se activeze singur la apus, iar când răsare soarele, o sa treaca înapoi în modul normal.

Night Shift ios 9.3

Una peste alta, am rămas plăcut impresionat de iPhone SE și abia aștept să-l prind la unboxing. Ție cum ți se pare noul iPhone?

Articole aleatorii din aceeași categorie:

2 răspunsuri la “Apple a lansat iPhone SE, iPad Pro 9.7″ și iOS 9.3”

Nu sunt noutăți majore, doar a scăzut prețul la 299$ în State și câteva curele noi 🙂 . Nu am zis nimic de el, că la noi nu prea „a prins”. Scump domle, scump! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.