Categorii
Tehnologie

De ce să-ți cumperi o cameră GoPro

Ca să-ți creezi amintiri.

Dacă faci câteva ieșiri pe an, la mare, la munte, cu bicicleta sau cu ski-urile, n-ar trebui să-ți lipsească o cameră de acțiune GoPro. Vei surprinde cadre pe care nu le poți surprinde cu obișnuitul smartphone, oricât de performant ar fi.

Nu cred că te lasă inima să intri cu telefonul în mare, chiar dacă este waterproof. Nu cred că o să te lase inima să-ți agăți cei 4000lei, cât ai dat pe un smartphone performant, de un selfie stick și să cobori pe pârtie cu el. Soluții există, dar îți zic că te vei simți mai confortabil când nu vei avea agățată de cadrul bicicletei „toată viața ta”. Că asta au ajuns telefoanele în ziua de azi. Avem mailuri, poze și informații personale și încă suntem prea fricoși să folosim la maximum soluțiile de cloud. Am deviat de la subiect.

Capturarea de imagini video este un killer pentru bateria telefonului. Dacă mai ai și datele celulare, wifi și bluetooth deschise, ești limitat la câteva minute de video. Aici intervine avantajul de a avea o cameră separată. Camerele GoPro au avantajul de a fi incredibil de compacte, rezistente și performante. V-o spun din proprie experiență. Am un GoPro Hero 4 Session de 2 ani jumate și a trecut prin multe: zăpadă, nisip, apă, noroi, a fost agățat de portierele mașinilor, lipit pe ski, de piept când jucam fotbal, l-am julit, i-am zgâriat geamul și display-ul mic, dar vă zic, pare indestructibil. Cu toate acestea, imaginea a rămas incredibil de clară, ca în prima zi.

O cameră GoPro este soluția ideală și când vrei să filmezi și să arăți ceva, dar în același timp să ai mâinile libere. Cu o prindere specială îl agăți pe cap, ai apăsat pe buton și cam aia e. Nu trebuie să te sperii de accesoriile scumpe pentru GoPro. Eu mi-am luat din China cu 15$ un set accesorii pentru GoPro cu foarte multe prinderi și vă spun sincer că mai devreme sau mai târziu, toate se rup, inclusiv cele originale, așă că vă recomand să nu dați mulți bani pe cele originale. Din trusa voastră nu trebuie să lipsească prinderile de cap, piept, mânerul plutitor, ventuza și clasicele prinderi quick release, pe care le puteți lipi pe orice.

Sursă imagine

După ce ai strâns câteva video-uri, evident că vei dori să faci un colaj. Cei de la GoPro au un editor foarte simplu și ușor de folosit, pe nume Quik disponibil chiar și pe mobile, eu îl folosesc câteodată să tai dintr-un video luat direct de pe camera GoPro, fără să-l mai trec prin laptop. Dacă vrei să treci la next level în editare video, îți recomand iMovie, Final Cut Pro X  și Adobe Premiere Pro, cel din urmă disponibil și pe Windows. După ce ai realizat un colaj video, urcă-l pe Youtube, Vimeo sau undeva de unde să-l poți accesa ușor, de oriunde. Ce e urcat pe un hard extern, riscă să nu mai fie vizionat niciodată 🙂

Dacă te-am convins și iei în calcul să-ți cumperi un GoPro, am câteva recomandări pentru tine:

  • GoPro Hero Session 5. O cameră de mici dimensiuni ce filmează 4K 30fps, poți face scufundări până la 10m, cu stabilizator digital de imagine, voice control și o cameră de 10MP. Seria este spre sfârșit, nu prea se mai găsește, dar sigur o găsești prin supermarketuri, pe la 1000-1200RON. Știu sigur că am văzut-o de curând la Careffour.
  • GoPro Hero 7 White este potrivită dacă nu ții neaparat să ai conținut video 4K, dar ții neaparat să vezi ce filmezi, pentru că are un display generos cu touchscreen. Filmează FullHD 60fps și are stabilizator de imagine Standard. Cel mai bun preț, 1099RON, l-am găsit la F64. Mi se pare chiar pomană pentru ce știe să facă.
  • GoPro Hero 7 Silver este o combinație dintre cele două de mai sus. Filmează 4K 30fps și are ecran cu touchscreen. Un lucru interesant, vine și cu GPS. Pentru 500lei în plus, dacă te țin cardurile, hard-urile și procesoarele să editezi conținut 4K, go for it. O găsești la Emag si la F64 la 1599RON.
  • GoPro Hero 7 Black este o operă de artă. Are o cameră de 12MP, filmează 4K 60fps și are o stabilizare HyperSmooth de rămâi mască (vezi video), Slow Motion 8x până la 240fps, 3 microfoane, față de 2 microfoane prezente pe White și Silver, iar bateria este removable. Un mare avantaj dacă filmezi mult și nu ai timp să o încarci la cablu, dintr-o baterie externă de exemplu. Este următorul GoPro de pe lista mea 🙂 Pentru numai 2099 RON îl puteți lua de la Emag sau de la F64. Spun „numai” pentru că sunt de părere că este un preț mic pentru ce minune inginerească se află în aceste camere.

O comparație clară între specificațiile GoPro Hero 7 White, Silver și Black găsiți aici.

Nu uitați, BlackFriday bate la ușă și sigur o să apară oferte foarte bune.

Dacă aveți întrebări, le aștept în comentarii. Vreau să te conving să-ți iei un GoPro cu imaginile video de mai jos 🙂




Articole aleatorii din aceeași categorie:

15 răspunsuri la “De ce să-ți cumperi o cameră GoPro”

Salutare,
nu reusesc sa mai editez foto+filme in GoPro Quik din cauza unui mesaj JavascriptAlert…we have ecncountered an issue louding music, please restart application and try again…lucru facut de cel putin zece ori.
Ceva sfaturi?
Merci, Catalin

Salutare ,trebuie carcasa speciala pentru scufundare? Am luat de curand GoPro Hero 7 Silver pe cutie arata 10 m adancime dar nu specifica nimic si nu are in pachet decat carcasa de prindere. Multumesc

Salut, am inteles de pe multe comentarii ca hero 7 black se incinge si se opreste cand ti-e lumea mai draga pe filmare 4k 60fps? Asa este? Vreau sa cumpar o astfel de camera si ma pun pe ganduri unele comentarii.
Daca ai putea sa ma suni sa iti cer mai multe detalii m-as bucura ca stau intre a lua un DJI osmo action si Hero 7 black 0733384925

Nu am hero 7 black ca să-ți confirm, dar așa am auzit și eu, de aceea mi-am luat de curând Osmo Action de care sunt super mulțumit și despre care o să scriu pe viitor. Ți-l recomand 🙂

Salut. Ma poti ajuta cu recomandare te rog? Am un hero 7 black si vreau sa imi iau un sistem de stabilizare. Am incercat feiyu tech g6 la f64 dar nu se conecteaza la camera prin wifi. L am dat retur si acum caut ceva compatibil . Poti sa mi recomanzi ceva? Ms anticipat.

Salut. Nu aș putea să-ți recomand unul pentru că nu folosesc. M-am jucat doar cu un Feiyu Tech Vimble 2, dar avea conectat un telefon nu Gopro. Gopro Hero 7 are o super stabilizare. Pus pe un mini trepied, cu o mână fină și cu o stabilizare la montaj după nevoie, e tot ce trebuie, zic eu 🙂

Salut,
As avea nevoie de sfatul tau pentru un sistem go pro de filmat ore de matematica. Nu exterior. Nu dinamic. Vad ok si pe stativ.
Nu stiu ce go pro sa aleg.
Nu stiu ce suport sa aleg.
Ma poti ajuta?

Multumesc frumos,
Csaba

Merge orice trepied, chiar și unul pana in 100lei se potriveste. O prindere de gopro pentru surub de trepied, iar la Gopro, as recomanda unul cu display, pentru a vedea mai usor cadrul filmat. In plus, la un Gopro Hero 5,6 sau 7, din ce stiu, se pot adauga microfoane externe pentru calitate mai inalta a sunetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *