Categorii
Tehnologie

Deblocare iPhone cu Face ID și Apple Watch

Deblocarea telefonului printr-un sistem de recunoaștere facială nu este chiar cea mai bună soluție într-o perioadă în care masca este la putere. Puțini sunt cei ce se bucură de soluții alternative cum ar fi sistemul de deblocare prin amprentă, integrat în display, iar posesorii de iPhone nu se numără printre aceștia. Not yet.

În urmă cu câteva ore a apărut versiunea Beta a noii versiuni iOS 14.5, în care este prezentată o opțiune de deblocare a telefonului cu Apple Watch. Twitter-ul a luat-o razna de zici că s-a lansat iar un nou iPhone, dar este de înțeles pentru că opțiunea asta o să ușureze zilele multora și o să-i scape de metoda primitivă de deblocare și anume introducerea codului de securitate.

Bun, deci dacă ai un iPhone cu Face ID și un Apple Watch, începând cam din luna martie, pentru că atunci se preconizează că va fi disponibilă varianta publică de iOS 14.5, vei putea să-ți deblochezi mai ușor telefonul. Apple Watch-ul trebuie și el actualizat la watchOS 7.4 când va veni momentul.

Dacă Face ID-ul va recunoaște parțial fața ta, metoda suplimentară de verificare va fi făcută de Apple Watch, care va vibra ușor și va debloca telefonul. Dacă deții un MacBook și folosești deja Apple Watch-ul ca să-l deblochezi, sentimentul îți este cunoscut. Ceasul are posibilitatea să facă această autentificare pentru că de fiecare dată când îl pui la mână, îți cere codul de deblocare și până nu-l dai jos, el practic este „împerecheat” cu tine 🙂

Vreau să spun că treaba asta cu Face ID-ul a contribuit maxim în a-mi amâna schimbarea telefonului pentru că văd în jurul meu mulți prieteni care una două introduc codul de securitate și mi se pare trist tare..în 2021. Ei bine, cum Apple Watch-ul meu din Seria 3 suportă încă ultimele actualizări de soft, va fi capabil să mă ajute să deblochez un iPhone cu Face ID, chiar și atunci când port mască.

Nu știu de ce le-a luat atâta timp să facă treaba asta. Ar fi trebuit să fie un feature lansat acum un an. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Eu zic mersi și caut să-mi înlocuiesc 8 Plus-ul 🙂

A. Stai să vezi câte Apple Watch-uri o să se vândă în lunile următoare.. 🙂

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.