Categorii
Tehnologie

DJI a lansat Osmo Action, un fel de GoPro

Eu cred că băieții ăștia de la DJI și GoPro s-au găsit cu ceva ani în urmă și după ce au băut câteva beri au pus un pariu ambițios, să demonstreze fiecare că pot face produsele celuilalt. GoPro a dat fail cu Karma lansată în 2016, iar DJI a testat ușor terenul anul trecut cu DJI Osmo Pocket.

Când vine vorba de camere de acțiune, primul gând te duce la GoPro. În ultimii ani au apărut zeci poate chiar sute de producători care încearcă să ia o „felie” din această piață, dar cred că la mijloc nu mai este o bătălie a caracteristicilor tehnice, ci una de marketing. Din 2002 de când sunt pe piață cei de la GoPro au reușit să creeze o adevărată comunitate în jurul camerelor lor, lucru pe care l-au reușit și cei de la DJI cu dronele. Este interesant să-i vezi cum fiecare încearcă să intre pe nișa celuilalt.

A fost bine până acum că fiecare și-a văzut de pătrățelul lui și a încercat să dezvolte produsele la care se pricepea cel mai bine, dar DJI răspunde astăzi cu acest Osmo Action și încearcă să aducă în plus câteva lucruri ce lipsesc de pe un GoPro și de care lumea are nevoie. În primul rând vine cu un LCD frontal destul de mare cât să vezi dacă încapi în cadru și te poate ajuta maxim dacă vrei să prinzi camera de un punct fix și nu ai acces în spatele ei să vezi unghiul. Nu mai trebuie să deschizi aplicația, să te conectezi la wifi, camera, etc.

  • DJI Osmo Action vine cu un senzor Sony IMX377 de 12 megapixeli, capabil să tragă cadre la standardele înalte ale camerelor de acțiune de astăzi, adică 4K 60ps sau 1080p la 120fps.
  • Înăuntru găsim la lucru procesorul de imagine Ambarella H2 prezent de altfel și pe Xiaomi YI 4k+, iar unghiul de filmare maxim este de 145°.
  • Display-ul principal are touchscreen și pare să se miște destul de bine.
  • Camera este rezistentă la apă, până la 11m adâncime și se deschide în sub 2 secunde de când ai apăsat pe butonul de filmare.
  • Mai există un buton QS ce poate face switch între modurile de filmare, între displayuri sau să schimbi setările camerei.
  • Din lipsa de dotări nu putea lipsi nici feature-ul de voice control prin care poți ordona camerei să facă poze, să filmeze sau să se ducă la nani, fără să apeși pe butoane.
  • Rezistă la temperaturi de până la -10°C și este interesant că sub display-ul frontal are un mic grilaj prin care căldura produsă de cameră este disipată. Curios cum de nu intră apă pe acolo 🙂
  • Bateria este detașabilă, se încarcă în 90minute și duce o oră de filmare 4K 30fps cu stabilizatorul activat și poate duce până la 2 ore în format 1080p 30fps cu stabilizatorul dezactivat
  • Poate fi controlată din aplicația numită DJI Mimo App
  • Specificațiile complete le găsiți aici

Cred că datorită ecranului LCD frontal, DJI Osmo Action va fi alegerea multor vloggeri amatori. Sper doar ca microfonul să capteze un sunet acceptabil sau să suporte camera atașarea unui microfon extern. Sistemul de prindere pare asemănător cu cel al camerelor GoPro deci accesoriile cel mai probabil se vor potrivi la ambele camere.

osmo action
Prețul camerei DJI Osmo Action este de 350$ (comparativ cu GoPro Hero 7 Black, care este 399$) și poate fi comandată deja pe site-ul celor de la DJI. În România, îl veți găsi la F64 la prețul de 1799lei.

Vreau să adaug încă o cameră de acțiune la trusa din dotare și până astăzi am crezut că GoPro Hero 7 Black era soluția potrivită. Îmi lipsește o cameră cu un stabilizator foarte bun și abia aștept să testez un Osmo Action, care se laudă cu RockSteady Stabilisation.

Nu știi încă dacă ți se potrivește o cameră de acțiune? Citește și articolul De ce să-ți cumperi o cameră GoPro pe care l-am scris anul trecut.

Evident că DJI a trimis destule camere la diverși vloggeri și deja au apărut primele video de tip unboxing și comparison. Arată bine, nu? 🙂

Sursă imagini

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *