Categorii
Tehnologie

Apple a lansat iPhone 8. Pardon, noul SE

Noul iPhone SE, cea de-a doua generație cu acest nume, este doar o versiune refreshed a iPhone-ului 8. Exact aceleași dimensiuni, ecran de 4.7″, aceeași greutate, același iPhone cu foarte mici excepții.

Au dotat SE-ul cu ultimul procesor A13, adică ar trebui să fie la fel de rapid ca un iPhone 11, 11Pro sau 11Pro Max. La capitolul RAM stă mai prost, doar 2GB RAM față de 4GB RAM cât au celelalte lansate în toamna anului trecut. Inclusiv ecranul LCD este la fel ca pe iPhone 8, ca și cum au comandat prea multe în 2017 și le-au mai rămas câteva loturi. Cică ar fi mai rapid decât iPhone 8 pe download atât pe WiFi cât și pe cellular data, dar până nu văd niște cifre, nu cred. Și oricum, nu e 5G, deci..meh. Nu intru în detalii tehnice mai mult de atât, dacă îți este cunoscut iPhone-ul 8, cunoști și noul SE.

A, era să uit, dacă te interesează să faci poze cu telefonul, află că noul SE poate face poze tip „portrait” chiar dacă are o singură cameră, asemenea iPhone-ului XR.

Este disponibil în 3 culori (alb, negru, roșu) și în 3 capacități de stocare diferite ce influențează direct prețul de achiziție. Mă aștept să apară în curând la Orange la următoarele prețuri:

  • ± 2320RON – 64GB
  • ± 2562RON – 128GB
  • ± 3142RON – 256GB

Fiindcă au scos acest model, înseamnă că 2-3 ani o să mai vedem pe piață telefoane cu Touch ID de la Apple, lucru care pe mine mă bucură. Se tot aude că bagă senzorul de amprentă în ecran, da’ se mișcă mai greu decât colegii de la Samsung.

Cred că acest „nou” model, iPhone SE este dedicat să fie „telefonul de muncă” datorită dimensiunilor lui reduse, a prețului mai accesibil față de restul iPhone-urilor, dar și a posibilității de a avea 2 SIM-uri, pentru că acesta suportă un Nano SIM, dar are și un eSIM integrat, iar activarea lui este disponibilă printr-un operator de telefonie mobilă.

Dacă ești în căutarea unui iPhone cu ecran mic și nu te interesează să ai ultimul procesor sau să faci poze portrait, eu ți-aș recomanda să iei în calcul lichidările de stoc de la iPhone 8, pentru că Apple sigur va încerca să scoată de pe piață „competitorul direct”. Aruncă un ochi pe Amazon prin Europa. Dacă totuși ții morțiș să-ți iei noul SE, precomenzile încep pe 17 Aprilie, dar momentan nu-l văd listat la niciun operat de pe la noi.

Eu folosesc un iPhone 8 Plus și după 2 ani și ceva încă se ține foarte bine și merge ca în prima zi, dar după atâta timp simt nevoia de un telefon cu ecran mic. Sigur, nu voi opta pentru un SE, dar abia aștept să văd ce lansează Apple în toamnă. Ceva cu 5G poate 🙂

Later edit: Puteți precomanda iPhone SE la Orange . Preț de pornire 2399RON pentru 64GB, 2644RON pentru 128GB și 3233RON pentru 256GB.

Sursă imagini

2 răspunsuri la “Apple a lansat iPhone 8. Pardon, noul SE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *