Categorii
Tehnologie

Sumar lansare produse noi Apple – ceasuri și tablete

Apple a mai adus actualizări gamei de produse fără conferințe de presă, dar deobicei acestea erau adresate Macbook-urilor și iMac-urilor. Dacă până acum cele mai așteptate produse ale anului, iPhone, iPad și Apple Watch erau prezentate lumii întregi dintr-o sală plină cu oameni în cadrul unei conferințe de presă, anul acesta pandemia a făcut ca totul să se întâmple online. Apple a ales să împartă lansarea în 2 evenimente, pe 15 septembrie fiind prezentate noile produse din gama Watch și iPad, urmând ca în luna octombrie să vedem pe piață noul și mult așteptatul.. iPhone.

Câte puțin despre fiecare:

Apple Watch Series 6

Evident, noul model vine cu un nou procesor mai rapid (12%), dar mereu m-am întrebat dacă chiar se schimbă ceva acolo sau doar optimizează ei softul mai bine pentru a-l face mai rapid.

Cred că noutatea absolută este reprezentată de senzorul de măsurare a nivelului de oxigen. Practic ai cu tine la mână un pulsoximetru capabil să-ți afișeze rezultatul în 15 secunde și măsoară nivelul oxigenului din sânge periodic, chiar și când dormi. Foarte util în perioada asta cu covidul. Mi-ar fi plăcut să-l am când am avut covid.

Displayul always ON este teoretic cu 2.5% mai luminos și vei putea observa toate detaliile mai ușor chiar și când îți bate soarele direct în ecran. Sunt curios cum afectează asta autonomia bateriei că n-au zis nimic. Tot legat de always ON este și sistemul de monitorizare a altitudinii. Util când urci pe munte.

Un lucru care mi s-a părut interesant este noțiunea de Family Setup pe care au introdus-o odată cu Apple Watch Series 6. Este adresată în special copiilor și persoanelor în vârstă care se pot bucura de toate avantajele purtării unui smart watch, dar fără a deține un iPhone. Cineva care are un iPhone în familie îi poate adăuga în grup și îi poate monitoriza, atât legat GPS tracking cât și de starea de sănătate. Cool, dar nu știu când o să ajungă pe la noi pentru că trebuie ca ceasul să fie conectat prin LTE la o rețea de telefonie mobilă și n-am văzut niciun operator de la noi prin lista de la Apple.

Pe lângă treburile astea, Apple s-a lăudat ca deobicei cu fețe de ceas noi, customizabile, brățări noi din silicon fără încuietoare, brățări din material textil sau piele. A și câteva culori noi, dar probabil ați văzut mai sus deja. Modelul pe roșu îmi face cu ochiu. Arată bine 🙂

A fost anunțat un preț de pornire de 399$ pentru noua generație de Apple Watch. Mă aștept ca la noi să apară la puțin peste 2000RON.

Apple Watch SE

A fost lansată și un model „mai de buget” pentru Apple Watch, similar iPhone-ului SE.

Practic este un ceas care arată la fel ca Series 6, dar are performanța unui Apple Watch Series 5 lansat anul trecut și nu poate măsura nivelul oxigenului din sânge. Prețul de pornire al acestuia este de 279$. Mi se pare interesant că l-au comparat cu Series 3 lansat în 2017, dar în același timp au păstrat și Series 3 la vânzare la un preț de 199$. Ciudat, pentru cum ne obișnuise Apple. Mai mereu scoteau ce era vechi din gama de produse. Destul despre ceasuri, să trecem mai departe.

iPad Air 10.9″

O să încep cu noul iPad Air pentru că mi se pare produsul care vine cu cele mai multe noutăți și îl văd ca pe un deschizător de drumuri pentru iPhone, fiind primul model lansat publicului pe care se testează tehnologii noi.

Concret, noul iPad Air vine cu senzorul de Touch ID în butonul de power, lucru neașteptat pe un device Apple și sper din tot sufletul să fie un feature implementat și pe noul iPhone. Chiar dacă nu am văzut niciun leak cu așa ceva încă.

Apple a ales mufa USB-C pentru noul iPad Air și mă bucur pentru că se ținea sus și tare până acum cu acea mufă Lightning la care nu părea să renunțe pentru nimic în lume. Ușor ușor există tendința de a se crea un standard la nivel global, ca să nu mai umblăm cu 2-3 cabluri diferite prin ghizodan, poșetă sau mașină. Sperăm să vedem USB-C pe toate device-urile Apple în curând.

Noul chip A14 este mega ultra nemaivăzut de performant 🙂 Gluma-i glumă, dar l-au construit pe 5nm și se laudă că sunt primii din industrie.

Apple Pencil-ul se atașează magnetic pe marginea iPad-ului și se încarcă prin inducție. Nice!

La camere nu sunt mari schimbări, 12MP pe spate și 7MP pe față, dar gama de culori este una nouă și zic eu că dă de gol paleta de culori ce va fi disponibilă și pe noile iPhone-uri. Rămâne de văzut.

Prețul de pornire pentru noul iPad Air Wifi Only de 64GB este de 599$ și mă aștept să-l văd în România la puțin peste 3000RON. Alte prețuri:

  • 64 GB Wifi + Cellular 729$
  • 256 GB Wifi Only 749$
  • 256 GB Wifi + Cellular 879$

iPad 10.2″ generația a 8-a

iPad-ul „mai de buget”, dar aproape la fel de performant este cel cu ecran de 10.2″. Practic este clasicul iPad căruia i-au tot dat refresh și probabil printre ultimele cu Home button cu Touch ID.

Este dedicat mai mult studenților, elevilor, având un procesor A12 foarte performant. Împreună cu Apple Pencil și iOS 14 poți face întradevăr lucruri incredibile, ca de exemplu să scrii de mână text și să-ți convertească automat în text virtual pe care îl poți copia în aplicații de mesaje sau documente. Chiar l-aș testa și dacă funcționează cu acuratețe la mine care nu mă laud cu cel mai frumos scris, înseamnă că au făcut o treabă foarte bună 🙂

Prețul de pornire este de 329$ pentru varianta de 32GB Wifi Only și mă aștept să-l văd pe la noi în jurul sumei de 1800RON. Alte prețuri:

  • 32 GB Wifi + Cellular 459$
  • 128 GB Wifi Only 429$
  • 128 GB Wifi + Cellular 559$

iOS 14

Noua versiune de iOS este gata de lansare și va fi disponibilă din 16 Septembrie. Vine cu un look nou, cu multe îmbunătățiri, chiar și cu vestitele widget-uri, ca pe Android 🙂

Concluzii

De gama Apple Watch sunt puțin dezamăgit și nu am nicio tragere să fac upgrade de la Series 3. Dacă mă va lăsa bateria sau o să pățească ceva, poate. Până atunci, e bun și cel pe care îl am. Mereu mi se pare că lansează noi brizbrizuri și aproape nimic inovator în gama ceasurilor. Au scăpat anul acesta de înjurături datorită pulsoximetrului 🙂

Noile iPad-urile arată promițător, mai ales noul Air. Vine ca o alternativă performantă la un laptop mediocru, asta dacă poți trăi doar cu tableta și eventual un smart keyboard.

Dacă ți-a plăcut articolul nu uita să-i dai un Like&Share și ne auzim în Octombrie cu lansarea mult așteptatului iPhone 12.

Articole aleatorii din aceeași categorie:

2 răspunsuri la “Sumar lansare produse noi Apple – ceasuri și tablete”

Până la urmă se poate sau nu la Orange? Auzisem de la cineva că a fost și „mai durează”. Te-ai interesat să iei cu cellular data de la noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *