Categorii
Tehnologie

Prima interacțiune cu Arduino

A trecut un an și ceva de atunci, dar n-am avut ocazia să scriu despre asta, decât în tema mea de licență pentru că defapt așa m-am cunoscut cu Arduino. Nu e vreun animal de companie, prieten din copilărie sau roboțel intergalactic. Mă rog, ultima parte, poate să fie..

Arduino este o platformă open source ceea ce înseamnă că oricine poate contribui la dezvoltarea ei și astfel prin utilizarea de hardware și software poate interacționa cu mediul. Practic Arduino îți permite să realizezi aproape tot ce vrei, de la dispozitive inteligente pentru casă până la roboți mobili sau device-uri ce interacționează cu mediul înconjurător. O placă de dezvoltare Arduino poate fi considerată ca un mic computer pe care o poți controla cum vrei, având acces la intrările și ieșirile chip-ului de pe placă.

M-am jucat de-a Arduino câteva luni. Am vrut să fac o mașinuță de jucărie să parcheze singură. Și am și reușit! Am luat o mașină ce se controla prin aplicație de pe telefon printr-un modul bluetooth și am facut-o bucăți ca să văd din ce e facută și cum funcționează. Ca în copilărie când aveai ultima fița de mașinuță „telighidată” care până la urmă o faceai bucăți. Eu unul așa făceam. Back to Arduino: am luat această mașină, mi-a căzut la mână un fiat 500 și i-am conectat o placă Arduino la modulul bluetooth existent deja pe ea. Am alimentat placa la o baterie de 9V, i-am aruncat pe ea un senzor de proximitate și m-am jucat de-a programarea în software-ul Arduino care e un fel de C++.

Am reușit să o fac să parcheze între niște cutii de pantofi și uite așa am luat licența. Bineînțeles că v-am prezentat varianta scurtă a poveștii și n-am intrat prea mult în detalii tehnice. Vă las să urmăriți primul meu „episod” din serialul Arduino. Sper să vă placă și să prindeți și voi curaj să faceți așa ceva. Video în 3..2..1..


Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *