Categorii
Reviews Tehnologie

Recomandare de căști bluetooth și căști cu fir

Sunt fan căști Sony. Prima pereche am cumpărat-o acum vreo 5 ani, Sony MDR XB250. Știu că erau așa bune încât vreo 4-5 persoane din grupul nostru și-au cumpărat acel model la momentul respectiv. Merg și acum, se aud impecabil numai că sunt zgâriate și arată de parcă au făcut războiul, așă că anul trecut am făcut upgrade la modelul Sony MDR XB450. Sunt foarte comode, iar calitatea sunetului este foarte foarte bună. Am testat căști Beats care nu se aud așa bine ca Sony MDR XB450. Și alea costă bani 🙂 Nu se mai găsește nici modelul acesta în magazin, dar puteți găsi Sony MDR XB550, sunt aceleași căști, doar au primit un mic facelit.

Să ne întoarcem la oile noastre, căștile Bluetooth

De când s-a hotărât Apple să scoată mufa jack din deviceurile lor, a înnebunit piața căștilor bluetooth. Da, știu, Apple dă la pachet căști cu mufă lightning, dar mult succes să le folosești când ai telefonul la încărcat. Sunt „victima” fenomenului și am fost nevoit să mă adaptez. Mă tentau maxim Air pods-urile de la Apple, sunt simple și arată foarte bine, dar când am aflat că nu poți regla volumul din ele, decât apelând-o pe Siri, am zis pas. Mi se pare un foarte mare minus. Pe lânga asta, nu sunt convins că le poți utiliza cu alte dispozitive, în afară de Apple. Eu am vrut ceva universal ca să le pot conecta și la televizorul Samsung, să mă pot uita liniștit la un meci sau la un film, fără să mă dea prietena afară din casă.

Am căutat alternative și inițial am comandat niște căști bluetooth Hama. Le-am returnat în aceeași zi. Incredibil de greu de așezat în ureche, se auzeau prost, în fine, NU recomand modelul Hama RUN BT, Clip-On Sport. Pe wishlist de ziua mea au fost niște căști Sony MDRXB70BT, pe care le-am și primit și despre care o să scriu în rândurile de mai jos, păreri pro și contra, după o lună de folosire. În primul rând, arată cam așa:

Pro

 • Bateria ține în jur de 10-12 ore, cu toate că în specificații e trecut 9 ore. Cu o încarcare full, pot să le folosesc fără griji 2 zile la birou.
 • Conectare rapidă, indiferent de dispozitiv și de brand. Eu le folosesc cu iPhone, Mac și cu un televizor Samsung.
 • Rază de acțiune bună. Undeva la 10-15metri de dispozitivul de pe care redai, după care începe să se întrerupă. Adică te poți plimba liniștit prin cameră/birou. Dacă te duci până la bucătărie după apă, s-ar putea să pierzi semnalul, fiind vorba și de câțiva pereți între dispozitive.
 • Stau foarte bine în urechi și antifonează bine zgomotul din jur. Vin în pachet cu 3 seturi de dopuri, de diferite mărimi.
 • Indicator baterie: Când pornești căștile, un led clipește roșu de 3 ori, de 2 ori sau o dată, depinde cât din baterie este consumată. Dacă ledul clipește doar o dată, înseamnă că bateria este aproape consumată. În plus, apare un indicator și în dreptul căștilor, în bara telefonului. Pe laptop nu apare acest indicator al bateriei.
 • Are butoane de control, play/pause, volume up/down și tot de pe acestea se poate răspunde la un apel, căștile având microfon încorporat.
 • Are NFC încorporat, iar sincronizarea cu telefoanele ce au această tehnologie, se face doar prin atingerea căștilor cu telefonul, nimic mai mult.

Contra (nu neapărat ceva rău, dar era loc de mai bine 🙂 )

 • Dacă ies din birou să vorbesc la telefon și căștile erau conectate la laptop, când mă întorc nu se reconectează singure, trebuie să apăs eu în bară și să le conectez.
 • Forma lor, puțin ciudată, cu acel „colier” în jurul gâtului este ușor incomodă atunci când alergi. Pe fir există un clips în care se pot prinde cele 2 fire ale căștilor, astfel strângi „colierul” în jurul gâtului și nu se mai mișcă așa tare când alergi.
 • Aș prefera să anunțe mai din timp când se termină bateria. O voce suavă îți zice în cască „battery low” și la câteva secunde, căștile se închid subit.
 • Încărcarea bateriei mi s-a părut că durează destul de mult. 2 ore și 30 de minute am cronometrat eu, până se încarcă complet. Poți să le lași peste noapte la încărcat și scapi de această grijă.
 • Nu vin în pachet cu borseta/cutia din imaginea produsului ( hai că deja sunt pretențios 🙂 )

Per total sunt foarte mulțumit de căști și cred că am făcut o alegere bună când le-am adăugat în wishlist. Ți le recomand și ție, le poți cumpăra de aici.

Articole aleatorii din aceeași categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *