Categorii
Tehnologie

S-a lansat Samsung Galaxy S7 – Uite ce noutăți aduce

UPDATE: Precomenzile pentru S7 au început la cei de la EmagFlanco, Vodafone și Orange. Dacă îl comanzi la Emag îl vei avea cu 3 zile înainte de lansarea oficială în Romania, iar primele 100 de precomenzi vor fi însoțite de un Samsung Gear VR.

În urmă cu câteva minute față de momentul în care scriu acest articol, la Barcelona, s-a lansat ultimul device din seria Galaxy al celor de la Samsung. Cu mult timp înainte au apărut poze pe internet cu posibilul design al noului Samsung Galaxy S7 și posibilele specificații tehnice. Se pare că producătorii de telefoane mobile nu mai sunt la fel de secretoși ca pe vremuri și nu-și mai dau interesul prea mult ca să păstreze surpriza pentru final. Atât Apple cât și Samsung, în ultimii ani au scăpat informații prețioase pe internet cu mult timp înainte de lansarea produselor. Acest lucru s-a întâmplat și în seara aceasta când Samsung a prezentat Galaxy S7. Arată exact ca în pozele pe care le-am văzut prin decembrie 2015. Personal aș fi vrut să fiu surprins, cum am fost la iPhone 3G, iPhone 4, de pe la iPhone 5 s-a stricat treaba.

Ce NU aduce nou Galaxy s7?

Același design, în proporție de 90% identic cu Galaxy S6, margini puțin mai rotunjite.

Ce aduce nou Galaxy s7?

Screen Shot 2016-02-21 at 20.21.45Principalul featured pe care l-au prezentat cei de la Samsung este „Always-on Display”. Telefonul afișează ora, calendarul, notificările, direct din lockscreen fără a fi necesar să apăsați pe vreun buton. Mai mult de atât, design-ul lockscreen-ului în modul Always-on poate fi modificat după bunul plac, deoarece se pot downloada lockscreen-uri direct din GooglePlay. Cei de la Samsung zic că acest featured nu ar afecta autonomia bateriei, pentru că au dezvoltat nu știu ce fel de tehnologie…Yeah, right! Nu sunt hater, dar totuși, să fim serioși, e un consum de energie acolo.

Dacă tot suntem la capitolul baterie, aici s-a adus o îmbunătățire în materie de mAH, de la 3000mAH  cât are Galaxy S6 la 3600mAH.

Screen Shot 2016-02-21 at 20.31.41

Un mare plus pe care îl văd la Samsung Galaxy S7 este reintroducerea slotului pentru cardurile de memorie microSD. În specificații se laudă cu acceptarea unui card de memorie de maxim 200gb, dar în prezentare au avut unul de 128gb, mai puțin importantă capacitatea pe lângă faptul că suportă card de memorie. Personal folosesc un device cu 16gb memorie și mă simt cam claustrofobic 🙂 .

Screen Shot 2016-02-21 at 20.23.21

La fel ca predecesorul său și Galaxy S7 vine în două variante, potrivite pentru buzunarul fiecăruia, la propriu, pentru că unul are display de 5.1 inch, iar celălalt de 5.5 inch, ambele tehnologie Super Amoled.

Screen Shot 2016-02-21 at 20.18.50

Camera principală este aparent mai slabă decât la S6, în privința megapixelilor, are doar 12MP față de 16MP cât are S6, în schimb cei de la Samsung își laudă camera ca fiind cea mai buna în condițiile de luminozitate scăzută deoarece poate capta mai multă lumina prin lentile cu f/1.7 aperture. Camera frontală rămâne la fel, 5MP. Un alt lucru bun e că au reușit să facă mai puțin proeminentă cameră de pe spatele telefonului.

Au dat timpul puțin înapoi, au reflectat la Galaxy S5 și au făcut și Galaxy S7 rezistent la apă, se laudă cu o rezistență până la o adâncime de 1.5 metri. Nu are căpăcele speciale pentru portul jack sau mufa de încărcare pentru că s-au concentrat pe etanșeitatea telefonului, din interior. Personal nu m-aș aventura să fac poze sub apă cu el sau să fac un apel telefonic printre meduze, dar rămâne la atitudinea fiecăruia.

Screen Shot 2016-02-21 at 20.22.09

Procesorul, memoria RAM și procesorul grafic par la o primă vedere mai bune față de predecesorul S6. Procesorul cu 30.4% mai performant, memoria RAM a crescut la 4GB, iar procesorul grafic este, teoretic, cu 63.9% mai bun. Știm cu toții că un telefon cu astfel de specificații, dus la limită, folosit intens, se încălzește. Ei bine, cei de la Samsung au implementat un nou sistem de răcire inspirat din „industria spațială” și cică nu s-ar mai încălzi la fel de tare ca S6, S5, etc. Abia aștept să-l testez să văd dacă e așa.

Prețuri

Samsung S7 în variantă normală va costa în jur de 3300lei în Romania, varianta de 32GB și cea de 64GB urmând a fi disponibilă la prețul de 3700lei. S7 Edge pornește de la 3700lei varianta de 32GB, iar cea de 64GB urmând a fi disponibilă undeva pe la 4100lei.

Samsung a lansat o campanie prin care primele 100 de persoane din fiecare țară, ce vor precomanda Samsung S7 vor primi gratuit și un Samsung Gear VR. Precomenzile au început deja și le puteți face la EmagFlanco, Vodafone sau Orange.

Ce s-a mai discutat la lansarea de la Barcelona

Samsung Pay se extinde în 2016 în alte 7 țări, din păcate nu și în țara noastră.

O prezență surpriză la eveniment a fost cea a lui Mark Zuckerberg care a prezentat parteneriatul Samsung-Facebook cu privire la Realitatea Virtuală, modul de îmbinare a părții hardware de care dispune Samsung prin Gear VR, camera Gear 360 și partea software Facebook Oculus, de care dispune Mark Zuckerberg. Împreună vor să ofere o experiență cât mai aproape de realitate pentru utilizatori.

În concluzie, surprize dar nu prea, la evenimentul de la Barcelona. Acum că ați văzut câteva imagini și ați citit câteva cuvinte despre noul S7, ce ziceți, vi-l cumpărați? 🙂

Și pentru că am zis că nu există post fără video, unul scurt, după posibilități 🙂 :

Articole aleatorii din aceeași categorie:

1 răspuns la “S-a lansat Samsung Galaxy S7 – Uite ce noutăți aduce”

„Always-on ” … meh, tehnologia asta exista de cativa ani pe piata la telefoanele lumia,si se numeste „Glance” Racirea magica,…. prezentata la sfarsitul anului trecut tot de Microsoft pe Lumia 950XL…cat despre camera care capteaza o tona de lumina…e posibil sa fie la fel de buna sau mai slaba decat un lumia 925 (lansat in 2013). Nu urasc Samsung dar ma enerveaza cand se lauda cu ceva deja existent si spun ca e ceva nou.. gg samsung 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *