Bluetooth streaming în mașină cu doar 7 Euro

Bluetooth streaming în mașină cu doar 7 Euro

Video la finalul articolului

Acum ceva timp scriam despre cum să montezi interfața aux, dar între timp am schimbat mașina și cd-player-ul acesteia dispune de intrare Aux, chiar dacă nu este vreo mufă jack prin mașină care să ateste acest lucru, prin urmare m-am gândit să-i conectez un modul bluetooth pe acea intrare de aux și să ascult muzică de pe telefon, wireless 🙂

Modulul bluetooth ce costă doar 7 Euro îl puteți achiziționa de aici și arată cam așa:

Acest modul practic preia sunetul din telefon/tableta și îl transmite prin intermediul intrării aux în cd-playerul mașinii, respectiv în boxe. Acesta vine și cu o interfață de control, respectiv butoane de volum și play/pause, dar conectarea ei este opțională, iar eu am ales să nu o folosesc. În pachet este și un microfon ce se poate atașa foarte ușor, modulul având posibilitatea de a funcționa ca un carkit, dar nu vă recomand să-l folosiți pentru asta pentru că după câteva teste, am concluzionat că nu este atât de bună calitatea audio în timpul convorbirilor, în schimb, pentru a reda muzică de pe telefon, este perfect.

Pentru conectarea modului am folosit o mufă mini iso 12 pin ce intră în cd-player și am legat firele în felul următor:

Fir 1 – Negru alimentare modul se conectează la masă
Fir 2 – Roșu alimentare modul -> pe pin 10 din mufa mini iso (pe acest pin am găsit Plus doar atunci când cd-playerul este pornit. Posibil ca la mașina voastră să fie plusul pe alt pin și trebuie să schimbați)
Fir 3 – Roșu de pe linia de OUT a modulului se conectează la pinul corespunzător Aux R din mufa mini ISO, în cazul meu, pe pin 7
Fir 4 – Alb de pe linia de OUT a modulului se conectează la pinul corespunzător Aux L din mufa mini ISO, în cazul meu, pe pin 1
Fir 5 – Negru de pe linia de OUT a modulului se conectează la masă. Eu l-am legat împreună cu Fir 1 Negru la un șurub de pe cd-player.

După conectarea firelor și a mufei în cd-player, am prins plăcuța în spatele cd-playerului. Atenție, să puneți o bucată de plastic / cauciuc între modul și cd-player pentru a nu se atinge la masă conectorii de pe spatele modulului bluetooth. În cazul cd-playerului Audi Concert 3, după montarea modului, se apasă de două ori pe butonul de CD pentru a comuta pe sursă externă și apoi se caută cu telefonul modulul bluetooth care în cazul meu apare sub numele de „LANNI”. Dacă nu puteți comuta pe sursa externă, înseamnă că cd-playerul trebuie codat din VCDS pentru a putea accepta sursa externă.

Am optat pentru un astfel de modul pentru că mi-am dorit să folosesc ceva ce nu se vede și este alimentat doar atunci când merge cd-playerul.

Dacă aveți mufă Aux în mașină, puteți folosi unul din modulele de mai jos, dar dezavantajul este că aceste module au o baterie reîncărcabilă integrată și după câteva ore, va trebui să-l reîncărcați. Unele funcționează în timp ce sunt la încărcat, altele nu.

Dacă aveți întrebări, le aștept în comentarii la articol.

Sper că ți-au fost de ajutor indicațiile mele și dacă vrei să-mi susții blogul, orice donație este binevenită 🙂 Mulțumesc!
48 Replies to “Bluetooth streaming în mașină cu doar 7 Euro”

Lasă un comentariu