Categorii
Auto Tutoriale

Instalare Carkit Parrot

Nu știu cum conduceți voi, dar eu dacă am o mână la ureche și una pe volan, ori am turometru pe roșu pentru că nu mai are cine să schimbe vitezele, ori îmi înnod mâinile în încercarea disperată de a fi multi funcțional.

M-am dezobișnuit de a conduce și vorbi la telefon, pentru că în ultimii 3 ani am condus mașini ce erau dotate cu bluetooth, dar a venit și vremea să-mi intre pe mână o mașină ce nu are un astfel de sistem și cumva am primit un challenge 🙂

Ce am ales?

Carkit Parrot CK3000 Evolution găsit la un preț de 200lei pe Olx, sigilat, cred că mai are persoana respectivă câteva pe stoc. Îl găsiți aici sau dacă nu, pe Emag. Având în vedere că am telefonul la îndemână mereu, fiind prins în bord, am optat pentru un carkit fără display. – 200lei pe Olx sau 529lei pe Emag

Pentru a conecta un astfel de carkit la cd-playerul mașinii, am avut nevoie de un cablu adaptor ( cuplă adaptoare ) pe care am achiziționat-o de pe TME . Se găsesc astfel de adaptoare pentru aproapre toate mărcile de autoturisme. – 42 lei 

Am mai avut nevoi și de 4 chei pentru demontarea CD-Playerului, cumpărate tot de pe TME. ( 2 seturi ) – 13lei 

Pentru a alimenta carkit-ul am mai cumpărat câteva adaptoare de siguranțe de pe Volumerate, disponibile și pe Bestautovest – 12lei

Total: 267 lei și câteva ore de tras cabluri și adunat julituri pe mână, dar rezultatul este pe măsura așteptărilor.

După ce am terminat de montat am observat că boxele pe spate nu se mai aud, iar după nenumărate măsurători am observat că am făcut o greșeală prostească, anume, am uitat să scot mufa verde din grupul mufelor originale ale mașinii și să o mut în cupla adaptoare ce intră în cd-player. Acea mufă verde este comanda pentru amplificatorul boxelor de pe spate.

Late Edit: Mi-au spus câteva persoane că uneori mă aud destul de rău când vorbesc din mașină și am repoziționat microfonul lângă parbriz, în stânga sus și acum se aude mult mai bine. Din păcate este la vedere față de poziționarea anterioara, dar calitatea sunetului este prioritară.

Vă las mai jos tutorialul și dacă aveți întrebări, le aștept. Spor ! 😀

Sper că ți-au fost de ajutor indicațiile mele și dacă vrei să-mi susții blogul, orice donație este binevenită 🙂 Mulțumesc!
Articole aleatorii din aceeași categorie:

6 răspunsuri la “Instalare Carkit Parrot”

Salut,
Am instalat un Mki9000 după instrucțiunile tale însă boxele spate nu se aud pe convorbire ci redau muzica pe radio în continuare. In plus nu pot regla volumul convorbirii din audi concert.
Care sa fie pb?

Sigur ai conectat ceva gresit. Nu stiu ce anume și nu pot sa fac debug remote. Verifica manualul cu instructiuni de la Parrot și pinii pe care ii are unitatea ta media.

Buna
Am un Parrot 3200 LS montat deja pe Volvo xc 90
Face figuri câteodată nu se conectează sau nu se deconectează și oprește muzica
Credeți ca se poate rezolva într-un fel
Aștept un răspuns
Claudiu Gherghel
0748451004

Buna. Am pe mașină un kit parrot. A mers foarte bine însă acum nu mai funcționează. Nici nu se mai aprinde. Telefonul nu mai reușește să se conecteze la el. Ce sa fac? Mulțumesc!

Salut. Se aprinde? Îl poți vedea în Bluetooth devices dacă dai un search pe telefon? Dacă nu, aș începe cu verificarea alimentării lui. Dacă îl vezi și nu te poți conecta, dă-i forget device de pe telefon și reconectează-te la carkit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.