Categorii
Tutoriale

Montare VideoInterfon PNI SC715

Simți utilitatea unui videointerfon când nu mai trebuie să cobori 30 de scări, de câteva ori pe zi, ca să răspunzi la ușă. Da, scările fac piciorul frumos, dar parcă ce-i prea mult strică 🙂

Am răspuns provocării de a monta o astfel de soluție prin instalarea unui videointerfon de la PNI, model SilverCloudHouse 715 cu ecran LCD de 7″, ce acționează o yală electromagentică. Găsiți pe site-ul producătorului manualul de utilizare cu toate caracteristicile și specificațiile tehnice. Videointerfonul poate fi găsit la un preț mai accesibil în magazinele Dedeman sau pe Emag. Cei de la PNI oferă multe produse de tip control access și accesorii pentru acestea, la prețuri foarte bune. Pe toate le puteți găsi aici.

Modelul SC715 vine în pachet cu tot ce trebuie pentru a fi montat, inclusiv cu manual de utilizare și instalare, dar pe lângă cele din pachet, vă recomand să:

  • folosiți cablu de internet UTP pentru a prelungi cablul dintre unitatea interioară și cea exterioară. Fiecare dintre cele 4 fire din cablul de la producător, poate fi prelungit cu câte 2 fire de cablu UTP, împreună acestea formând o grosime de 1mm, chiar mai mult decât necesar conform producătorului;
  • pentru achționarea unei yale electromagnetice, la fel, folosiți câte 2 fire din cablul UTP pentru minus, respectiv plus;
  • folosiți tub termocontractabil pentru izolarea lipiturilor;
  • testați lipiturile cu un multimetru înainte de a trage cablurile și a pune totul în funcțiune;
  • în cazul în care montați videointerfonul în paralel cu un alt produs și ambele acționează yala electromagnetică, vă recomand să lipiți câte o diodă 1N4007 pe fiecare fir de plus ce trimite semnal către yală, pentru a nu se întoarce curent dintr-un dispozitiv în celălalt;

Am completat pe schema de la producător, modificările aduse de mine pentru a funcționa împreună cu ceasul de pontaj, poate mai sunt și alții interesați, dacă nu, urmați schema din manualul de utilizare și instalare.

Înarmați-vă cu răbdare. Dacă montați pentru prima dată un astfel de interfon, depinde și de distanța dintre unități și pe unde aveți de trecut cu cablul, dar o să dureze câteva ore bune. Mi-e mi-a luat cam 6 ore, am tras cam 15m de cablu, între 2 etaje. Am avut avantajul că yala era deja montată și funcțională, doar am venit în paralel cu videointerfonul. Din propria experiență știu că și montarea yalei provoacă dureri de cap, cu decupat din tocul ușii, reglaj, tras fire, etc.

Recomand yale electrice/ zăvoare JIS. Am schimbat vreo 3 până acum și aceasta s-a dovedit cea mai rezistentă și mai durabilă în timp.

Convorbirea dintre gazdă și oaspete poate dura maxim 120 de secunde, iar dacă apăsăm pe butonul Monitor, putem vizualiza imagini de la unitatea exterioară timp de 40 de secunde. Am observat că trebuie ținut apăsat pe butonul de deschidere ușă și nu există un timp de întârziere care poate fi setat pentru a da un singur impuls butonului de deschidere. Cel mai probabil voi monta pe viitor un condensator pentru a-i aduce și această funcționalitate.

Nu este un videointerfon care să redea imagini cristaline, dar imaginea este bună, sunetul e ok, iar pentru banii pe care i-am dat își face treaba cu brio. Raportul preț-calitate este unul foarte bun.

Am reușit să trag câteva cadre și a ieșit video-ul de mai jos. Dacă aveți întrebări le aștept în comentarii la articol. Spor! 🙂

Sper că ți-au fost de ajutor indicațiile mele și dacă vrei să-mi susții blogul, orice donație este binevenită 🙂 Mulțumesc!
Articole aleatorii din aceeași categorie:

5 răspunsuri la “Montare VideoInterfon PNI SC715”

Salut,vreau sa pun si eu un videointerfon cu deschidere iala,e cam la 70 m de casa,subteran,ce cabluri mi ar trebui să le bag in pământ de la început.multumesc.

Eu am folosit cablu de internet, dar pe distanțe așa mari nu am testat și nu îți pot garanta că merge. Teoretic cablul CAT6 duce până la 100m fără a pierde din date. Teoretic 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *